Afyon'dan 'Kars Restoranları'na Kaz

Afyon'dan 'Kars Restoranları'na Kaz

Afyonkarahisar'da yaşayan Bahattin Uğur, kaz yetiştiriciliğini gelir kapısına dönüştürerek, her yıl ürettiği kazları İstanbul, Ankara ve kazıyla ünlü Kars'a satıyor.

A+A-

Afyonkarahisar'da yaşayan Bahattin Uğur, kaz yetiştiriciliğini gelir kapısına dönüştürerek, her yıl ürettiği kazları İstanbul, Ankara ve kazıyla ünlü Kars'a satıyor.

İhsaniye ilçesine bağlı Kadımürsel köyünde "Bahattin Baba" olarak tanınan 50 yaşındaki Uğur, 70 kişinin yaşadığı köydeki evinin avlusunda yaklaşık 2 bin civarında kaz besliyor.

Uğur, yaptığı açıklamada; köyde yaşadığı için maddi imkansızlıkların kendisini kaz yetiştiriciliğine yönelttiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda mesleki deneyim ve tecrübeleriyle modern bir tesis kurmayı planladığını söyledi.

Yaşadığı köyde gelir getirici fazla olanak olmadığına dikkati çeken Uğur, şöyle devam etti:

"Köyümüzde yaklaşık 70 kişi yaşıyor ve hiç genç nüfus yok. Bunun sebebi de buranın arazi yapısının tarıma elverişli olmamasıdır. Hal böyle olunca maddi imkansızlıklar oluyor. Her insan da kendine göre bir yol çiziyor. Ailemin de doğru dürüst geliri olmayınca 7 yıl önce 25 hayvanla kaz yetiştiriciliğine başladım. İkinci sene 100 oldu. Zamanla 300-500 oldu. Bu yıl yaklaşık 2 bin kaza ulaştım. Fakat birazını sattım. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çok sayıda müşterim oldu. Şu anda İstanbul, Ankara ve Kars'taki müşterilerimin siparişlerine yetişemiyorum."

"Fiyatı 80-100 lira arasında değişiyor"

Yetiştirdiği kazların canlı ağırlığının yaklaşık 5 kilo geldiğini dile getiren Uğur, Kars ve büyük şehirlere gönderdiği hayvanların restoranlarda tüketildiğini aktardı.

Uğur'un kazlarının Kars'ta hangi restoranlarda satıldığı ise merak konusu...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler