1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adaletin Terazisi.. Selahattin Demirtaş'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!
Adalet Arayışı.. Özgür Özel'den Emine Şenyaşar'a Anlamlı Ziyaret!

Adalet Arayışı.. Özgür Özel'den Emine Şenyaşar'a Anlamlı Ziyaret!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. 

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. 

Eşi ve iki oğlu eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız tarafından katledilen Emine Şenyaşar'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, durumu Erdoğan'a ileteceğini söyledi. 

CUMHURBAŞKANI’NA İLETECEĞİM

Özel, yaşanan trajedi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vereceğini belirtti.

ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önündeki adalet nöbeti sürüyor. 

emine-senyasar-001.jpeg

Nöbetin 123’üncü gününde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Emine Şenyaşar ile görüştü.

Ziyarette Emine Şenyaşar'ın oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Ferit Şenyaşar da yer aldı.

ANNEM ADALET İSTİYOR

Emine Şenyaşar, 6 yıldır devletten adalet talep ediyor ve oğlunun serbest bırakılmasını istiyor. 

Ferit Şenyaşar, annesinin adalet arayışını Özgür Özel’e aktardı; "6 yıldır elinde beyaz mendili ve adalet yazısıyla devletten adalet istiyor. İki evladı devlet hastanesinde katlediliyor. Eşiyle beraber çocuklarının durumunu öğrenmek için hastaneye gidiyor. Eşini gözleri önünde katlediyorlar. Bütün deliller karartılıyor. Anne 846 gün Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu. 123 gündür de Adalet Bakanlığı önünde adalet istiyor. Bir oğlum da 6 yıldır tutuklu, oğlum bırakılsın ben de eve gideyim diyor.”

HAKLI MÜCADELEDE YANINDAYIZ

Özgür Özel, Emine Şenyaşar’ın mücadelesini desteklediklerini ve konuyu Cumhurbaşkanı’na ileteceğini söyledi. 

Özgür Özel, "Konuştuğu dili, Kürtçeyi bilmiyorum. Ama hiç tercüme etmeseniz de ne dediğini çok iyi biliyorum. O gün orada yaşananlar, hastanede yaşananlar bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan katliama devlet gözünü yumamazdı. Ama maalesef devletin gözünü yumdular. Biz haklı mücadelesinde yanındayız. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim” diye konuştu.

BU NE ZULÜMDÜR?

Emine Şenyaşar, yaşadıkları acıları ve adalet arayışını dile getirdi. Oğlunun suçsuz yere hapiste olduğunu ve eşinin hastanede öldürüldüğünü belirtti.

SORUŞTURMADA İSİM GEÇMİYOR

Ferit Şenyaşar, eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın olayın azmettiricisi olduğunu ve soruşturmada adının geçmediğini ifade etti.

OLAY

Şenyaşar ailesi olayı, 14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana geldi. 

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesinin işyerinde başlayan tartışma, hastaneye uzanan bir saldırıya dönüştü. 

Bu saldırı sonucunda Emine Şenyaşar’ın eşi Hacı Esvet Şenyaşar (66) ve oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) hayatını kaybetti. Aynı olayda, milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirdi.

Olay sırasında yaralanan ve daha sonra Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şenyaşar kardeşlerden Fadıl Şenyaşar’a, saldırıya ilişkin davada 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 

İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız ise ‘haksız tahrik altında suç işlediği’ gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Emine Şenyaşar, adalet arayışını sürdürmek için 846 gün Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu ve 123 gündür de Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini devam ettiriyor.

Olayla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilinin kardeşinin PKK tarafından öldürüldüğünü söylemiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise olayın “önceden kurgulandığını” ve saldırının hazırlıklı olduğunu öne sürmüştü.

Bu trajik olay, Türkiye’de adalet sistemine yönelik eleştirilerin ve adalet arayışının sembolü haline gelmiştir. 

Emine Şenyaşar’ın adalet talebi, toplumsal ve siyasal bir mücadele ola
rak geniş yankı bulmuş ve birçok kesim tarafından desteklenmektedir.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler