1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'a Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yapılıyor
Kars Barosu’ndan Emine Şenyaşar’a Adalet Ödülü

Kars Barosu’ndan Emine Şenyaşar’a Adalet Ödülü

Kars Barosu, ‘2022 Adalet Ödülü’nü 669 gündür Urfa Adliyesi önünde adalet arayan Emine Şenyaşar'a verdi. 

A+A-

Kars Barosu, ‘2022 Adalet Ödülü’nü 669 gündür Urfa Adliyesi önünde adalet arayan Emine Şenyaşar'a verdi. 

PolitiKARS’ın MA’dan derlediği bilgilere göre, Urfa Adliyesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ tutan Şenyaşar ailesini Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.

543e23e5-6352-4756-9278-720f719773f6.jpeg

ADALET ÖDÜLÜ ŞENYAŞAR’A

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesine destek olmak ve dayanışma göstermek için geldiklerini belirten Çapkurt, “…Kars Barosu olarak aldıkları kararla 2022 yılının Adalet Ödülü'ne 669 gündür yaz, kış, sıcak, soğuk demeden büyük bir kararlılıkla direnen Şenyaşar ailesine layık gördüklerini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Adalet dağıtamayan devlet tıpkı çürük bir bina gibi yıkılmaya mahkumdur" sözlerini hatırlatan Çapkurt şunları söyledi: "Bu söylem doğru bir tespittir. Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi çürük bir binanın yıkılıp gitmesi değil, aksine çürük binanın sağlamlaştırılmasına yönelik bir adım, bir arayış, bir çabadır. Geçen yıl bölge baro başkanlarımızla buradaydık. Bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Biz Şenyaşar ailesinin, Emine annenin adalet mücadelesinin sonuna kadar takipçisi, destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.”

‘KATİLLER YARGILANSIN’

Konuşmanın ardından Çapkurt, Kars Barosu olarak getirdikleri ödülü Emine Şenyaşar'a taktim etti. Ödülü alan Emine Şenyaşar ise, dayanışma için teşekkürlerini ileterek, bir kez daha taleplerini dile getirerek, "Katiller yargılansın" dedi.

Kars Barosu heyetine, Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şube Eşbaşkanı İbrahim Halil Öyke ve çok sayıda avukat eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler