1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antep'te Bilanço Ağırlaşıyor
ABD’deki 'SBK Davası' Bugün Başlıyor

ABD’deki 'SBK Davası' Bugün Başlıyor

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’a ABD'de açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

A+A-

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’dan iade edildiği ABD’de açılan davanın ilk duruşması görülecek.

PolitiKARS'In ajanslardan derlediği bilgilere göre; SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD’de açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek.

Kars Digorlu iş insanı Sezgin Baran Korkmaz bugün ABD’de hakim karşısına çıkacak.

Utah 3. Bölge Mahkemesi Sulh Hakimi Jarred Bennet, ABD’nin talebiyle Avusturya’da yakalandıktan sonra 16 Temmuz’da ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz’a 18 Temmuz’daki ilk duruşmada hakkındaki suçlamaları okumuştu. Suçlamaları reddeden Korkmaz bugün Utah saati ile 12:30’daki duruşmada dava dosyasının asıl hakimi Jill Parris’in karşısına çıkacak.

Korkmaz hakkında, ABD’de iki ayrı iddianame hazırlandı. İlk iddianamede iki suçtan 25 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, ikinci iddianamede ise üç ayrı suçtan istenen ceza miktarı 200 yıl oldu.

Yargıç karşısına çıkacak olan SBK Holding'in patronu Sezgin Baran Korkmaz hakkında, tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve mahkeme sürecinin belirlenmesi bekleniyor. 

..haberin uzantısı

DURUŞMA ERTELENDİ

ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde Sezgin Baran Korkmaz'ın davasında bugün yapılan duruşmada savunmanın elindeki delillerin incelenmesi için 90 günlük erteleme kararı çıktı.

Korkmaz, Zoom üzerinden yapılan duruşmaya katılmadı. Korkmaz'ın savunmasını avukatları Matt Crowl ile Nafiz Korkmaz yaptı.

Korkmaz'ın avukatı Crowl, mahkemeye kendilerini savunmak için ellerinde 16 bin 700 belge olduğunu, bunlarla ilgili mahkemeye geçerli belgeleri araştırıp sunmak için zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Yargıç Jared Bennett savunmanın talebini kabul ederek 17 Ocak'ta yeni bir duruşma yapılmasına hükmetti.

ABD'ye iadesinden bu yana yaklaşık iki buçuk aydır tutuklu olarak yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’ın daha önce 21 Eylül olarak belirlenen duruşması 4 Ekim'e ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler