1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Asırlık Zeytin Ağaçları Yeni Yerlerine Taşındı
ABD’deki 'SBK Davası'nda Yeni Gelişme

ABD’deki 'SBK Davası'nda Yeni Gelişme

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de devam eden davasında daha önce belirlenen duruşma takviminde değişikliğe gidildi.

A+A-

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de devam eden davasında jürili yargılamanın 30 Ekim 2023'te yapılacağını duyuruldu. 

JURİLİ YARGILAMA 30 EKİM 2023

Jürili yargılama sürecinin 30 Ekim 2023 tarihinde başlayıp üç hafta süreceği ve o zamana kadar Korkmaz'ın tutuklu kalmaya devam edeceği bildirildi.

…haberin öncesi

YENİ GELİŞME

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’nin Salt Lake City Mahkemesi’nde devam eden davasında daha önce belirlenen duruşma takviminde değişikliğe gidildi.

PolitiKARS'In ajanslardan derlediği bilgilere göre; SBK Holding’in patronu Kars Digorlu iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD’de açılan davanın tarihi değişen duruşması bugün (20 Aralık) görülecek.

Korkmaz’ın dava dosyasına giren son bilgi notunda, duruşmanın yarın Salt Lake City kentinde yerel saatle sabah 10.00’da yapılacağı açıklandı.

Korkmaz’ın dava dosyasında, duruşma tarihinin neden öne alındığı konusunda herhangi bir resmi yazışma ya da belge paylaşılmadı.

Sulh Ceza Hakimi Jared C. Bennett, son yapılan duruşma sonrasında, dava dosyasına Korkmaz’ın “Zoom” aracılığıyla yapılan duruşmaya katılmadığını, mahkemenin savunma avukatların delil toplama süreceğiyle ilgili görüşlerini aktardığını belirtmişti.

Hakim Bennett, bir sonraki duruşmada dava süreciyle ilgili savcılık ve savunmanın huzurunda 17 Ocak 2023 tarihinde saat 12.00’de yapılacak yeni duruşmada taraflarla istişarede bulunacağını açıklamıştı.

Korkmaz’ın dava dosyasına girilen son bilgi notuna göre, dava süreciyle yapılacak duruşmanın aynı zamanda Kingston kardeşlerin yargılandığı davanın da hakimi olan Jill N. Parrish huzurunda yapılacağı belirtildi.

Mahkemenin, bu davanın genel durumunu tartışmak için yarın yeniden bir duruşma yapılmasına hükmettiği belirtildi.

Yarın yapılacak duruşmaya savcılık adına, kara para suçları ve suçla elde edilen varlıkların geri alınması konusunda uzman savcı Darrin McCullough, vergi suçları uzmanı savcılar Erika Suhr, Rich Rowlwing ve John Sullivian’ın katılması bekleniyor. Yarınki duruşmada Korkmaz’ı, avukatları Matt Crowl ve Nafiz Çekirge savunacak.

NE OLMUŞTU?

Kara para aklama’ suçlamasıyla Türkiye’de soruşturulan Sezgin Baran Korkmaz, hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra Aralık 2020’de yurt dışına gitmişti.

Hakkında ABD’de de bir dava bulunan iş insanı, 19 Haziran’da ABD Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Avusturya’da tutuklanmıştı.

ABD’deki savcının hazırladığı iddianamede Korkmaz'a ‘kara para aklama’, ‘yasadışı para transferi’ ve ‘yargıya müdahale’ suçlamaları iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler