1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Regaip Kandili Bugün Kutlanacak
Avusturya Mahkemesi’nden Sezgin Baran Korkmaz Kararı

Avusturya Mahkemesi’nden Sezgin Baran Korkmaz Kararı

Avusturya'da Wels Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

A+A-

Avusturya'da Wels Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Amerika Birleşik Devletleri (ABD) talebi üzerine kara para aklama suçlamasıyla 19 Haziran 2021'de Avusturya'da yakalanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz bugün Wels kentinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme duruşmada Korkmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 5 Ağustos'a erteledi.

Bugünkü duruşmada Korkmaz ile ilgili iade talebi ise görüşülmedi. İade talepleri, bir üst mahkeme tarafından ayrıca ele alınacak.

Korkmaz'ın iadesini hem ABD hem de Türkiye istiyor.

133 milyon dolar suçlaması

ABD Utah eyaletinin Başsavcı Vekili Andrea Martinez tarafından hazırlanan iddianamede, Korkmaz'ın Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen adlı kişilerce yönetilen bir şebekenin ABD Hazinesi'ni dolandırarak elde ettiği 470 milyon doların yaklaşık 133 milyonunu akladığı ileri sürülüyor.

İddianamede, Türkiye ile ABD arasında çok sayıda para transferinin belgelendiği de belirtiliyor.

ABD'li yetkililer, Korkmaz ve işbirlikçilerinin bu paralarla Borajet havayolu şirketi, Türkiye ve İsviçre'de oteller, Queen Anne isimli bir yat ve İstanbul'da çok sayıda konut satın aldığını öne sürüyor.

Türkiye de Korkmaz'ı istiyor

Türkiye de Avusutruya makamlarından Korkmaz'ın iadesini istiyor. Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı dosyanın Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği açıklanmıştı.

Dosyada, Korkmaz hakkında İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili iddia ve belgelerin yer aldığı belirtiliyor.

Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger ise müvekkilinin ABD'ye değil, Türkiye'ye iade edilmek istediğini açıklamıştı.

Sedat Peker'in iddiaları

"Organize suç örgütü liderliği" suçlamasıyla aranan Sedat Peker 6 Haziran'da Youtube'dan yayınladığı videoda gazeteci Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddialar ortaya atmıştı:

"Bodrum'da Paramount Otel var. Sahibi Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye'de de aranıyor ABD'de de aranıyor. Otelinde kimler var? Veyis Ateş... Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Sizin maaşınız kaç para? Hani fatura? Bu bile suç. Daha da çıkacak. Veysi... Senin kayıtlar da çıkacak."

Daha sonra Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş'in kendisinden 10 milyon Euro istediğini söylemiş, Ateş ise herhangi bir açıklama yapmadan Habertürk Tv Ana Haber sunuculuğundan istifa etmişti.

Hakkındaki iddialarla ilgili 18 Haziran'da Halk Tv'de İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Ateş, Korkmaz'ın ricası üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü açıklamıştı.

Ateş, Soylu ile görüşmesini anlatırken "Beni arayıp 'Ben çok mağdur edildim. Sayın Bakan'a lütfen bu mesajımı iletir misin?' dedi. Ben de gittim sayın Bakan'a 'Sezgin Baran Korkmaz diye biri var, beni aradı' dedim. 'Keşke açmasaydın' dedi" ifadelerini kullandı. Ateş, bu yayında Korkmaz'dan 10 milyon Euro istediği iddiasını yalanladı.

Aynı yayına bağlanan Korkmaz ise şöyle konuştu: "Bana bu işi halledebileceğini, benimle uğraşan bir lobinin bana bunu yaptığını, kendisinin aracı olduğunu, bu nasıl olacak dediğimde istedikleri meblağı vermemiz gerektiğini söyledi. Meblağın ne olduğunu sorduğumda da 10 milyon Euro olduğunu açık açık söyledi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler