1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. (Özel Haber) Ayıplı Mal Satın Alan Tüketiciler Dikkat
Yedi 'Kamu Bankası'ndan Ortak Proje.. ATM'ler 'TAM'da Birleşecek!

Yedi 'Kamu Bankası'ndan Ortak Proje.. ATM'ler 'TAM'da Birleşecek!

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT, yeni ATM projesiyle bir araya geldi.

A+A-

Sektördeki yedi bankanın (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT) işbirliği ile yeni bir ATM projesi açıklandı.

TAM adıyla hayata geçen proje ile üyelerin masrafsız ve komisyonsuz işlem yapabileceği kaydedildi.

Bankacılık sektöründeki yedi büyük banka, yani Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT, bir araya gelerek yeni bir ATM projesi olan TAM'ı hayata geçirdi. Bu proje ile üyelerin masrafsız ve komisyonsuz işlem yapabileceği müjdesi verildi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; projenin lansmanı, İstanbul Finans Merkezi'ndeki VakıfBank Genel Müdürlük'te gerçekleşti ve etkinliğe Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve birçok önemli isim katıldı.

tam-atm-banka.jpg

YEDİ ‘KAMU BANKASI’NDAN ORTAK PROJE

Alpaslan Çakar, projenin önemine vurgu yaparak, bu platformun bankaların ve müşterilerin işlemlerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine olanak sağlayacağını belirtti.

TAM ATM platformuna dahil olan bankaların ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını ve Türkiye'deki toplam ATM'lerde yapılan işlemlerin yüzde 40'ını oluşturduğu bilgisini paylaşan Çakar, bu proje sayesinde bankaların operasyonel maliyetlerini azaltacaklarını ve finansal erişimi kolaylaştırarak müşteri memnuniyetini artıracaklarını söyledi.

Ayrıca, projeye dahil olan banka müşterilerinin herhangi bir ücret ödemeden işlem yapabileceklerini belirtti.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise mobil bankacılık ve dijital kanalların aktif kullanımına dikkat çekerek, bu tür iş birliklerinin kaynakların etkin ve verimli kullanımına katkı sağladığını ifade etti.

Akseven, TAM projesinin, müşterilere kendi bankalarının işlem setiyle masrafsız ve komisyonsuz bir şekilde işlem yapma imkanı sunan benzersiz bir yapı olduğunu vurguladı.

Projeye katılan bankaların müşterilerinin yakın bir gelecekte 19 bin TAM ATM'sine erişebileceklerini belirten Akseven, bu sayede merkezi ve saha operasyonlarında ciddi tasarruflar sağlanacağını dile getirdi.

Ayrıca, platformun teknolojik altyapısının başka bankaları da bünyesine alacak şekilde tasarlandığına dikkat çekti.

TAM PROJESİ / Türkiye'deki yedi bankanın (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT) işbirliğiyle hayata geçirilen yeni bir ATM projesi olarak sektörde önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu proje, üyelerin masrafsız ve komisyonsuz işlem yapabileceği bir platform sunmayı hedeflemektedir.

TAM projesine dahil olan yedi kamu bankasının ATM'leri, ülke genelindeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını oluştururken, Türkiye'deki toplam ATM işlemlerinin yüzde 40'ını gerçekleştirmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.