1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Vakıfbank’ta “Hisse” Devri
Vakıfbank’ta “Hisse” Devri

Vakıfbank’ta “Hisse” Devri

VakıfBank hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisseleri Hazine'ye devredildi.

A+A-

VakıfBank hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisseleri Hazine'ye devredildi.

VakıfBank'ın ana hissedarlarından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği, sermayenin yarısından fazlasını oluşturan A ve B grubu hisselerin Hazine'ye devredilmesine karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Vakıfbank'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare edilen yüzde 58.5 oranındaki A ve B grubu hisseleri, bir hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek. Devir işlemi, hisse başına 9,49 lira olarak belirlenen değer üstünden yapılacak.

Bankanın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek olan hisseleri, 2 buçuk milyar lira olan banka sermayesinin 1 milyar 463 milyon liralık kısmını oluşturuyor.

Bankanın A ve B Grubu hisselerinin varlık fonuna geçmesinin ardından yeni ortaklık yapısı şu şekilde oluşacak:

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: yüzde 58,50
  • Halka açık (Borsa İstanbul üzerinden): yüzde 25,22
  • Vakıfbank Yardımlaşma Sandığı: yüzde 16,12
  • Diğer: yüzde 0,16

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.