1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bakan Eker Ve Meb Yardımcısı Erdem Akhisar’da Okul Açtı
Ümit Özdağ'dan HDP'li Paylan'a Tehdit

Ümit Özdağ'dan HDP'li Paylan'a Tehdit

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaları nedeniyle HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'a tepki gösterdi.

A+A-

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, 24 Nisan 1915'te yaşananlara ve Ermeni Soykırımı'na ilişkin paylaşımını alıntılayıp tehdit içeren bir tweet yazdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 24 Nisan'da 1915'te yaşananları ve Ermeni Soykırımı'nı andığı için İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın tehdidine maruz kaldı.

HDP'li Paylan, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz."

Paylan videosunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin "Ermeni soykırımı"nı tanıması için yasa teklifi verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ermeni soykırımı bu topraklarda gerçekleşti ve Ermeni soykırımının adaleti ancak bu topraklarda, Türkiye’de sağlanabilir. Türkiye, Ermeni soykırımıyla yüzleştiğinde; başka meclislerin, parlamentoların ne dediğinin hiçbir önemi kalmayacaktır. 106 yıldır Ermeni soykırımı inkâr edildiği için bu mesele başka meclislerin, başka devlet başkanlarının konusu olmaya devam etmektedir. Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara Türkiye’ye taşımalıyız. Ermeni halkının acısıyla yüzleşmeliyiz ve bu acıyı adaletle dindirmeliyiz."

ÇEK GİT CEHENNEMİN DİBİNE

Bunun üzerine Ümit Özdağ, Paylan'ın bu açıklamalarına tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından Paylan'ın paylaşımını alıntılayan Özdağ, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler