Türkiye'nin Ödeme Yöntemi ’Troy’ Cüzdanlarda

Türkiye'nin Ödeme Yöntemi ’Troy’ Cüzdanlarda

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) milli ödeme sistemi TROY markasıyla kartlı ödeme sistemleri pazarına girdi.

A+A-

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) milli ödeme sistemi TROY markasıyla kartlı ödeme sistemleri pazarına girdi. BKM Genel Müdürü Soner Canko, bugün itibariyle 200 binin üzerinde kartın cüzdanlara girdiğini söyleyerek "Türkiye, dünyaya ödeme teknolojilerine kattığı yeniliklerle ilham veriyordu, artık kendi markasıyla dünyaya yön veriyor" dedi.

Türkiye’deki bankaların ortak girişimiyle hayata geçirilen ’Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY’un tüketici tanıtımı İstanbul’da yapıldı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) milli ödeme sistemi TROY markasıyla kartlı ödeme sistemleri pazarına girdi. Bugün itibariyle 200 binin üzerinde kartın cüzdanlara girdiğini belirten BKM Genel Müdürü Soner Canko, "Türkiye, dünyaya ödeme teknolojilerine kattığı yeniliklerle ilham veriyordu, artık kendi markasıyla dünyaya yön veriyor" diye konuştu.

"15’i banka olmak üzere toplam 16 kurumun TROY markalı kart vermeye hazır"

TROY’un ilk kez tanıtıldığı 1 Nisan 2016’dan bugüne kadar geçen sürede ürünün gelişimini ve markaya dönüşme sürecini düzenlediği basın toplantısında anlatan Canko, "Bu kartın üretim sürecinde beş yıllık bir emek bulunuyor. Bundan böyle kartların sağ alt köşesinde bir Türk markası var. BKM olarak çok ümitliyiz. Bir bankanın TROY markalı bir kart çıkarması için çok neden olduğuna inanıyoruz " ifadelerini kullandı. Türkiye’de herkesi bankasından TROY imzalı kart istemeye ve alışverişlerinde bu kartı da kullanmaya davet eden Canko, "Hedefimiz mevcut kart pazarından pay kapmak değil, nakitsiz toplum hedefine uygun olarak kartlı ödeme sistemleri pazarını büyütmektir. Kartlı ödemelerin yüzde 40’larda bulunan tüketim harcamaları içindeki payını yüzde 60’lara çıkartmaktır" açıklamalarında bulundu. Canko, 15’i banka olmak üzere toplam 16 kurumun TROY markalı kart vermeye hazır olduğunu ve bugün itibariyle 200 binin üzerinde kartın cüzdanlara girdiğini aktardı.

"TROY’un arkasında güçlü bankacılık altyapısıyla Türkiye var"

Türkiye’nin kendi ödeme yöntemi markasını oluşturmasının tesadüf olmadığını, ekonominin kitabının tarih boyunca bu topraklarda yazıldığını dile getiren Canko, "Toplumumuzun dinamik yapısı ve teknolojiyi benimseme hızı, finansal teknolojilerde hızlı büyümeye yol açtı. Bu dinamizm ve hız, dünyada bu alandaki taksitlendirme, güçlü sadakat programları, chip&pin ve temassız ödemeler gibi önemli teknolojik gelişmelere ilham verdi. Sektörümüzün ortak girişimleri ve iş birliğiyle artık dünyaya ilham vermenin yanında kendi markamızla dünyaya yön veriyoruz. Banka kartları, ön ödemeli kartlar ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yer alan logo, ödeme şeması olarak adlandırılıyor. Artık cüzdanlarımızdaki kartların sağ alt köşesinde hepimize gurur veren bir marka; TROY var. En büyük gücümüz bankaların kurduğu tek bir çatı altında yerel, hızlı ve yenilikçi bir yapı olmamız. TROY’un arkasında güçlü bankacılık altyapısıyla Türkiye var" şeklinde konuştu.

Dünyanın diğer ülkelerindeki yerel ödeme yöntemi kullanımına yönelik bilgiler de veren Canko, "200 milyon nüfuslu Brezilya’da, yerel ödeme yöntemi Elo’ya sahip 110 milyon kart kullanılıyor. 1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan’da ise 645 milyon adetlik banka kartı pazarının yüzde 38’ini Hindistan’ın yerel ödeme yöntemi olan Rupay oluşturuyor. Bir Akdeniz ülkesi olan 59 milyon nüfuslu İtalya’da ise yerel ödeme yöntemi olan Bancomat markalı 37 milyon adet kart kullanılıyor" dedi.

troy-kart.jpg

"Hedefimiz her cüzdanda en az bir TROY logolu kart bulunması"

TROY’un, ilk işleminin yapıldığı Nisan 2016 itibarıyla atılmış olan adımları hatırlatan Canko, TROY kartların POS, ATM ve e-ticaret sitelerinde yüzde 100 kabulünün sağlandığını, TROY üyelerine yönelik altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve TROY kullanımına ilişkin tüm standart ve kuralların belirlendiğini bildirdi. Bugün itibariyle 200 bini aşkın TROY logolu kart bulunduğunun altını çizen Canko, "Hedefimiz yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumuna giden bu yolda tüm bankaların TROY logolu kartlarını kullanıcılara sunması ve her cüzdanda en az bir TROY logolu kart bulunması" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda TROY için çekilen iki reklam filmi de basın ile paylaşıldı. Canko reklamların bu akşam itibariyle televizyonda yayınlanacağını söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.