1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Turistik Doğu Ekspresi' Ankara'dan Seferlerine Başladı
'Turistik Doğu Ekspresi' Ankara'dan Seferlerine Başladı

'Turistik Doğu Ekspresi' Ankara'dan Seferlerine Başladı

'Turistik Doğu Ekspresi', 2023-2024 döneminin ilk seferini gerçekleştirmek üzere Ankara Tren Garı'ndan hareket etti. 

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş.’nin Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 dönemi ilk seferine başladı.

'Turistik Doğu Ekspresi', 2023-2024 döneminin ilk seferini gerçekleştirmek üzere Ankara Tren Garı'ndan hareket etti. 

‘13 BİN’DEN FAZLA YOLCU TAŞINACAK

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 döneminde 84 seferde 13 binden fazla yolcu taşıyacak. 

tren-dogu-ekspresi-001.jpg

Ankara Tren Garı'ndan bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı törenle uğurlandı.

Yeni sezonda, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde de 42 olmak üzere toplam 84 sefer gerçekleştirecekleri bilgisini paylaşan Bakan Uraloğlu, "Bayram, sömestr, yılbaşı gibi özel günler için ek seferler de düzenleyeceğiz. Bu sürede yaklaşık 13 binden fazla seyahat tutkununa hizmet vererek hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz. Burada yeri gelmişken şunu da belirtmek istiyorum. Turistik Doğu Ekspresi'ne vatandaşlarımızın ilgisi çok fazla. Dolayısıyla bilet bulmakta güçlükler yaşayabiliyorlar ve bu durum özellikle Ankara'dan Kars istikametine yola çıkan trenlerimizde oluyor. Oysa aynı güzergah üzerinde Kars'tan Ankara istikametine yola çıkan dönüş trenlerimiz de var. Talep biraz daha az olduğu için bu istikamette bilet temin etmek kısmen daha kolay. Vatandaşlarımız Ankara'dan trenle yola çıkıp Kars'tan başka ulaşım modları ile dönebilecekleri gibi aynı işlemi önce Kars'a gidip oradan trenle Ankara'ya dönerek gerçekleştirebilirler."

TURİSTİK BÖLGESEL TREN

Turistik Doğu Eksperi için bilet satışlarına bugün itibariyle başlandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Turistik Bölgesel Trenimiz 15 Ocak - 18 Şubat tarihleri arasında cuma, cumartesi ve pazar günleri çalışacak. 230 kişi kapasiteli trenimiz, çalıştığı dönem içinde 15 gidiş, 15 dönüş olmak üzere toplam 30 sefer yapacak. Erzurum-Kars arasında eşsiz bir yolculuk deneyimi yaşatacak" ifadesini kullandı.

..haberin uzantısı

 

TREN KARS'A ULAŞTI

11 Aralık günü Ankara'dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum’un ardından son durağı Kars’a (12 Aralık) saat 23.30 civarında ulaştı.

2023-2024 sezonun ilk seferine başlayan 'Turistik Doğu Ekspresi' yolcuları, yaklaşık 30 saatlik yolculuğun ardından Kars'ta çiçeklerle karşılandı. 

***

TREN HAKKINDA / Ankara - Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, yerli yabancı, her yaş grubundan yolculara seyahat imkânı sunarken; Kars'ın Ani Harabeleri'nden Çıldır Gölü'ne kadar birçok tarihi ve turistik mekana erişimi de sağlıyor.

Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin de yolculuklarını sosyal medyada paylaşması trene talebi arttırıyor. Ankara – Kars – Ankara arası güzergâha talebi karşılamak üzere sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi de sadece Kars'ın değil, güzergahtaki Sivas, Erzurum ve Erzincan'ın keşfedilmesi için fırsatlar sunuyor.

YILBAŞI VE SÖMESTİR İÇİN EK SEFER / Yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara'dan 31 Aralık, 20 Ocak, 27 Ocak tarihlerinde ve Kars'tan 2 Ocak, 22 Ocak, 29 Ocak tarihlerinde ek seferler yapılacağı kaydedildi.

Karşılıklı 42’şer olmak üzere toplam 84 tren seferi gerçekleştirilecek. Tren, Ankara - Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında, Kars - Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duracak.

Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşurken; her bir yataklı vagon 10 kompartıman (oda), her bir odada ise 2 yatak bulunuyor. Yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişirken; düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira uygulanacak. Bir odada en fazla 2 kişi seyahat edebiliyor. Buna ilave olarak odalarda 0- 6 yaş arasında en fazla 2 çocuğun seyahati ücretsiz olacak.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara - Kars yönü kalkış saati 15.55, Kars - Ankara kalkış saati 22.20 olarak planlandı. Ankara- Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika, Erzurum'da 180 dakikalık duruşla 30 saatlik seyahat, Kars- Ankara yönünde ise İliç ve Divriği'de 180'er dakika, Sivas'ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakikalık seyahat programlandı.

66 BİN 258 YOLCU TAŞINDI / Turistik Doğu Ekspresi ile 2019 yılından bugüne kadar toplam 66 bin 258 yolcunun seyahat ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler