1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeniçiftlik Köyünde Hizmetler Devam Ediyor
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı Tahliye Edildi

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı Tahliye Edildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı ve TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tahliye edildi.

A+A-

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı ve TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı bugünkü duruşmasında verilen karar sonrasında tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi.

Fincancı, tahliyesinin ardından şöyle konuştu:

'HABER YAPAMAYANLARI BİR KENARA YAZIYORUZ'

"En başından beri, bütün baskılara rağmen haber yapmaya gayretiniz gerçekten çok kıymetli. Tabii haber yapamayanları, sesini çıkaramayanları da bir kenara koyuyoruz elbette. Bugün de duruşmada söyledim, korkunun ecele faydası yok. Ne gördükse, hakikat neyse, biz insan hakları mücadelesi yürütenlerin, hekimlerin sorumluluğu olduğu gibi sizlerin de bunu kamuoyuna iletme sorumluluğu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu günler geçtiğinde sorumluluğunu yerine getirmiş ve getirmemiş olanları hep birlikte göreceğiz. O yüzden, ben bu sorumluluğu yerine getiren ve bizlerle dayanışma içinde olan, bu mücadelede bize yol arkadaşı olanlara teşekkür ediyorum. Tabii ki Evrensel başta olmak üzere. Çünkü evrensel gazetem, sürekli baskılara uğruyor, cezalandırılıyor ama biz o cezalara boyun eğmiyoruz. Bize verilen ceza çok anlamsız bir durum. Çünkü bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanması sonra da o suçun bana atılması akıl alır gibi değil."

'HER TÜRLÜ SİLAHIN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

"Ben ancak kendi suçumdan sorumlu olabilirim" diyen Fincancı sözlerine şöyle devam etti: "Bu suç da insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur başından beri. Tabii ki biz hekimler olarak insan sağlığını önceleyeceğiz, savaşlara karşı olacağız ve her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılabilmesi için de elimizden geleni yapacağız."

Bugün yapılan duruşmada 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına hükmeden mahkeme, Fincancı'nın tahliyesine karar vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler