1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 10 Bin 131 Kişi Meslekten İhraç Edildi
TİP’ten Ankara’ya ‘Özgürlük Yürüyüşü’

TİP’ten Ankara’ya ‘Özgürlük Yürüyüşü’

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Erkan Baş, bu sabah Hatay’dan Ankara’ya “Özgürlük Yürüşü” başlattığını açıkladı.

A+A-

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Erkan Baş, bu sabah Hatay’dan Ankara’ya “Özgürlük Yürüşü” başlattığını açıkladı.

Baş, yürüyüşler ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara'ya uzanacak Özgürlük Yürüyüşü'ne Hatay'dan başlıyorum. Hatay Milletvekilimiz Can Atalay başta olmak üzere tüm Gezi tutsaklarına; bu ülkenin kadınlarına, gençlerine, emekçilerine, taşına, toprağına, suyuna, doğasına özgürlük için yürüyorum. Ben yürüdükçe biz kalabalıklaşacağız, onlar yalnızlaşacak. Kardeşim, nerede olursan ol, sen de yürü karanlığın üstüne. Cesaretle yürüdükçe kavuşacağız özgürlüğümüze.” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi davasında yargılanan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’e verilen cezaları onarken Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’ın cezalarını bozdu ve tahliye kararı verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, Hatay’dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıklamıştı.

SUSMAYACAĞIZ 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık bu sabah başlayan yürüyüş öncesinde Hatay’daki depremin ardından kurulan Asi Yaşam Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi.

Baş buradaki açıklamasında, “Herkes bilsin: Bir adım bile geri atmayacağız! Köşemize sinip beklemeyeceğiz. Susmayacağız! Susmamayı, itaat etmemeyi Gezi Direnişi’nde öğrendik!” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.