1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu'dan Saldırı Açıklaması, "Paraşütle" Geldiler
TAK Vezneciler Bombalı Saldırısını Yapan İsmi Açıkladı

TAK Vezneciler Bombalı Saldırısını Yapan İsmi Açıkladı

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) Vezneciler eylemini yapan eylemcinin adını yazılı açıklamayla duyurdu: kod adı Eylem Newroz olan Eylem Yaşa.

A+A-

İstanbul Vezneciler’de 7 Haziran sabahı gerçekleştirilen ve altısı polis 11 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı üstlenen Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (Kürdistan Özgürlük Şahinleri - TAK) eylemi gerçekleştiren kişinin ismini açıkladı.

ANF’ye göre yazılı bir açıklama yapan (TAK), eylemi yapan üyelerinin Ölümsüzler Taburu üyesi ve eylemi gerçekleştiren intikam timinin komutanı olan Eylem Newroz olduğunu belirtti.

TAK’dan yapılan açıklamaya göre kod adı Eylem Newroz olan Eylem Yaşa Diyarbakır doğumlu ve 32 yaşındaydı. Verilen bilgiler arasında Yaşa’nın bir dönem Antalya’da yaşadığı ve TAK’a 2011 yılında katıldığı da yer alıyor.

TAK, üstlendiği saldırıyı intikam için gerçekleştirdiğini duyurduğu açıklamasında, “Türkiye’de bulunan ve gelmek isteyen yabancı turistleri de tekrar uyarıyoruz! Yabancılar bizim hedefimiz değildir ancak Türkiye onlar için güvenilir bir ülke olmaktan çıkmıştır” demişti.

Bombalı bombalı saldırı ile ilgili gözaltına alınan altı kişiden üçü düntutuklanmıştı..

TAK'ın eylemleri

TAK daha önceki yıllarda şu eylemleri üstlenmişti:

  • 17 Temmuz 2005’de 5 turist, bir polis memuru öldüğü, 34 kişi yaralandığı Aydın Kuşadası'nda turistleri taşıyan minibüse ve bir hafta sonra İzmir Çeşme'de çöpe bırakılan bombanın patlamalar.
  • 23 Mayıs 2007’de 7 kişinin öldüğü 102 kişinin yaralandığı Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlama.
  • 10 Haziran 2007 İstanbul Bakırköy'de 31 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlama.
  • 8 Haziran 2007 İstanbul Küçükçekmece'de 15 polisin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.
  • 22 Haziran 2010'da İstanbul Halkalı'da askeri lojman yakınlarında askeri personel taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen patlama.
  • 31 Ekim 2010’da 32 kişinin yaralandığı İstanbul Taksim'de polis noktasına saldırı.
  • 26 Ağustos 2011’da Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos'ta Kemer halk plajındaki 6 kişinin yaralandığı patlamalar.
  • 20 Eylül 2011'de Ankara Kızılay’da üç kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı. 
  • 23 Aralık 2015'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda meydana gelen patlamalarını üstlenmişti.
  • 17 Şubat 2015'te Ankara’da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleşen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.