Suriye'de 'Deprem Bilançosu' Ağırlaşıyor

Suriye'de 'Deprem Bilançosu' Ağırlaşıyor

Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle komşu ülke Suriye'de hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı da artıyor.

A+A-

Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle komşu ülke Suriye'de hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı da artıyor.

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre, bugün (8 Şubat) saat 11.30 itibariyle Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 530'a yükseldi. Depremler nedeniyle Suriye'de toplam 4 bin 645 kişi de yaralandı.

Suriye'de depremlerden etkilenen İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus illerinde arama kurtarma çalışmaları 6 Şubat'tan bu yana sürüyor.

SANA haber ajansının aktardığına göre, depremlerde Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde Şam yönetiminin kontrolünde bulunan bölgelerde bin 250 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 45 kişi yaralandı.

Kuzey Suriye'deki AA muhabirlerinin Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlediği bilgiye göre, bu bölgede de en az bin 280 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 600'den fazla kişi yaralandı.

MARAŞ DEPREMLERİ

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 günü sabah saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) ilk belirlemelerine göre depremin büyüklüğü 7,4 olarak açıklanırken, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) depremin büyüklüğünü 7,8 olarak duyurdu.

AFAD'ın açıklamasına göre, bugün saat 07.50 itibariyle Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 7 bin 108'e yükseldi.

Öte yandan, ilk depremle aynı gün saat 13.24'te yine Maraş'ta, Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler