1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’dan Başkan Çoban’a Ziyaret
Canlı BLOG | Deprem Güncesi

Canlı BLOG | Deprem Güncesi

Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde çok sayıda bina yıkıldı, ölü ve yaralılar var, binlerce kişi enkaz altında. İşte anlık/dakika dakika gelişmeler...

A+A-

Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde çok sayıda bina yıkıldı, ölü ve yaralılar var, binlerce kişi enkaz altında. 

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Maraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük büyük bölümünden hissedildi. Birçok ilden can kaybı haberleri geldi. Depremin ardından birçok ilde peş peşe artçı depremler meydana geldi. Saat 13.24’te bir büyük deprem daha meydana geldi. Kandilli, Maraş Gözpınar-Ekinözü'nde 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklarken, AFAD da Maraş Elbistan’da büyüklüğü 7.6 olan bir deprem daha meydana geldiğini söyledi.

Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen iki yıkıcı depremde 10 il etkilendi.

Depremin vurduğu 10 kentte (Maraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa, Malatya, Kilis, Antep, Osmaniye ve Adana) 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Depremden sağ kurtulanlar olanaksızlıklarla mücadele ederken, arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor!

İşte dakika dakika gelişmeler...

12.16 | Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248'inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı.

Kurtarma ekibindekiler Aleyna Ölmez’in yakınlarına verdikleri bilgide, Aleyna ile konuştuklarını, durumunun iyi olduğunu kaydettiler. Enkazın altından kurtarılan Aleyna, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş / AA

11.26 | Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 651 hesap yöneticisi tespit edildi, 330'u hakkında adli işlem başlatıldı. 110 şahıs gözaltına alındı, 21'i tutuklandı.

11.15 | CAN KAYBI 36 BİNİ AŞTI

AFAD, Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 187'ye ulaştığını bildirdi. AFAD yaralı sayısını ise 108 bin 68 olarak açıkladı.

10.20 | Deprem bölgelerinden İstanbul'a getirilen yaralılardan 6 bin 366'sı taburcu edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'a getirilen 7 bin 753 yaralıdan 6 bin 366'sı taburcu edilirken, 1387 depremzedenin tedavisi sürüyor.

Yaralı depremzedelerin 247'si Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde, 62'si Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde, 55'i Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde, 38'i Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde, diğerleri de kentin çeşitli hastanelerinde tedavi görüyor.

canli-deprem-felaketinde-11-inci-gun-can-kaybi-35-bin-418-1127306-1.

10.10 | Adana'da deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

10.08 | Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Nebati, 'Adıyaman ve Kahramanmaraş'tan sonra Gaziantep'e gelerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde ilimizdeki son duruma ilişkin kapsamlı bilgi aldık. Omuz omuza vererek hep birlikte bu süreci atlatmak için kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

09.43 | Kahramanmaraş'ta yıkılan binalarla ilgili soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir müteahhitin Marmaris açıklarında tekneyle yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandığı bildirildi.

09.16 | Adalet Bakanlığı, AİHM'e mektup göndererek, depremden etkilenen kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptıkları/yapacakları başvurularda herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Mahkeme'nin süreleri askıya alması çağrısında bulundu.

09.08 | AFAD: Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10 bin TL tutarındaki hane başı destek ödemeleri başlamıştır.

08.20 | Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,4 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

03.00 | Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu 11 ilde depremzedelerin yaralarının sarılması ve yeni konutların inşası için organize edilen 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında, rekor bağış toplandı. İş insanından kumbarasındaki parasını bağışlayan çocuklara kadar milyonlarca kişinin katıldığı kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplandı.

01.25 | Kahramanmaraş'ta 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

00.05 | Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen refakatçisi olmayan 1457, tedavisi devam eden 755 çocuğun olduğunu bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, depremlerin ardından refakatçisi bulunmayan çocuklara ilişkin şunlar kaydedildi:

"Refakatçisi olmayan 1457, tedavisi devam eden 755 çocuk bulunmaktadır. 93 çocuk tedavisinin ardından kurum bakımına alınmıştır. 609 çocuğumuz kimlik kontrollerinden sonra ailelerine teslim edilmiştir. Kimliği tespit edilen 1190, edilmeyen 267 çocuğumuz bulunmaktadır."

00.00 | Diyarbakır'da deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar kapsamında 15 kişi tutuklandı.

13 Şubat 2023


23.40 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Deprem bölgelerinde beslenme sorunumuz kalmadı. Tüm ilçelere, köylere ulaştık. Beslenme ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlarımız var ise bize muhtarlıklar aracılığıyla ulaşabilirler. 10 ilde, 257 noktada çadır kent kurulumu tamamlandı, 27 konteyner kent alt yapısı tamamlandı.

(Sosyal medyadaki göç dalgası haberleri hakkında) Bu tip yalan haberler hakkında yasal işlem başlatılacak. Güvenlik zaafiyeti söz konusu değil, askerimiz, polisimiz sahada. İçeride bir güvenlik sorunu yaşanması mümkün değil. Sınırlarımız tamamen güven altında

23.15 Bakan Murat Kurum, Maraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını açıkladı.

Kurum: Hasar tespitlerini bir hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz, ay sonuna kadar inşaat faaliyetleri başlayacak

22.30 Maraş Göksun'da artçı deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.8, Kandilli Rasathanesi ise 4.9 olarak açıkladı.

21.40 Adana'da arama kurtarma çalışmaları sona erdi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Enkazlardan 34 vatandaşımızı çıkardık. 418 vatandaşımız ahirete irtihal etti.

18.01 Maraş merkezli depremlerin ardından bölgede gerçekleşen hırsızlık, yağma, dolandırıcılık iddialarına ilişkin soruşturmalarda 11 ilde 97 şüpheli tutuklandı.

16.53 Maraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün tutuklandı.

15.58 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, deprem nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye sığınmacı akını yaşandığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

14.46 Milli Eğitim Bakanı Özer: Deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili süreçleri bu hafta içinde başlatacağız.

13.40 Adıyaman merkezdeki Bozbey Apartmanı'nın enkazından, depremin 178'inci saatinde 6 yaşındaki 'Miray' isimli çocuk sağ çıkarıldı.

13.25 Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremden 177 saat sonra Korkmaz Apartmanı'nın enkazından 26 yaşındaki Derya Akdoğan sağ çıkarıldı.

13.03 Adıyaman merkezdeki Kılıç Apartmanı'ndan depremin 177'nci saatinde 35 yaşındaki Bünyamin İdacı sağ kurtarıldı.

12.07 AFAD, saat 10.55 itibarıyla depremlerde 31 bin 643 kişinin vefat ettiğini açıkladı. Açıklama 19 saat sonra geldi…

9.28 Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

09.20 Maraş merkezli depremlerin etkilediği Antep'te yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul'da gözaltına alındı.

04.36 Adıyaman’ın Besni ilçesinden yıkılan binanın enkazında 166'ın saat sonra Erengül Önder (60) sağ olarak çıkarıldı.

04.00 Onarılan Hatay Havalimanı'ndan havalanan Pegasus Hava Yolları'nın "PC 4031" sefer sayılı uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

İstanbul'a gitmek isteyen bazı depremzedeler ile görev değişimi yapan arama kurtarma personeli olmak üzere 60 kişinin bindiği uçak, 03.45’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na vardı.

00.52 Antep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı.

AFAD, Maraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da yeni artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ettiğini açıkladı. 

SOYLU, NE KADAR MALZEME VARSA GÖNDERİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Maraş İl Emniyet Müdürlüğü Kriz Merkezi'nde açıklama yaptı. "Malzeme iki üç gelmedikten sonra aziz milletimizin yüce gönüllülüğü ile bütün bölgeye malzeme aktı, pik yaptı" diyen Soylu, devamında "Aziz milletim elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin" ifadelerini kullandı. Soylu, depremde yıkılan Ebrar Sitesi'ne dair ise "Burada bir Ebrar Sitesi var, burada ölen sayısı Elazığ depreminde ölen sayısının 6 katıdır" dedi.

00.10 OHAL KARARNAMESİ YAYIMLANDI

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnameye göre, mesleğini serbest olarak icra eden eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilecek.

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Maraş ile Antep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanacak.

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Maraş ile Antep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları, ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

12 Şubat 2023



19.56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Koordinasyon Merkezi’nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Oktay "Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak" dedi

19.11 Antep'in Nurdağı ilçesinde Nilüfer Apartmanı enkazından 18 yaşındaki Saadet Coşkun 160'ıncı saatte enkazdan çıkarıldı.

VERİLER YAKLAŞIK 17 SAAT SONRA AÇIKLANDI

16.53 AFAD, saat 15.55 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 bin 934 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Böylece, depremin başından beri düzenli periyodlarla açıklanan veriler 17 saat sonra açıklanmış oldu.

DAVALAR 2 AY SÜREYLE ERTELENDİ

16.10 Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

15.18 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Deprem bölgesinde davalar 2 ay süreyle ertelenecek.

Bozdağ, depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 3'ünün tutuklandığını açıkladı.

Bozdağ, yağma ve hırsızlık iddialarıyla ilgili "75 olayda 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 57'si tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi" dedi. Bozdağ, depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmada 7 kişinin gözaltına alındığını, 7 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı konulduğunu bildirdi.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Bozdağ "Hırsızlık ve yağma suçlarında 24 saat olan gözaltı süresi 4 gün olarak uygulanacaktır. Hırsızlık ve yağma suçlarıyla etkin mücadele için bu değişiklik yapılmıştır" dedi.

10 İLDE EĞİTİME 1 MART'A KADAR ARA VERİLDİ

14.06 Milli Eğitim Bakanı Özer: 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz.

12.30 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "6 bin personelle şu an itibariyle hasar tespit çalışmalarımızı 10 ilde yürütmekteyiz ve şu ana kadar 10 ilde 171 bin 882 bina incelendi. Bu binalarda toplamda 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk" dedi.

12. 29 Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen, Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

09.30 TFF, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilme taleplerini kabul ettiği kulüplerin, sezonun geri kalan maçlarında 3-0 hükmen mağlup sayılacağını açıkladı.

KÜBA, TÜRKİYE'YE SAĞLIK EKİBİ YOLLADI

09.24 Antep'te, Maraş merkezli depremlerde yıkılan bir binada kolon kestikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

06.28 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Enkazdan hâlâ canlı çıkıyor, en büyük temennimiz bunların artması" açıklamasını yaptı.

05.53 Küba, Maraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye 32 kişilik sağlık ekibi yolladı. Kübalı yardım ekibinin bugün İstanbul'da olması bekleniyor.

11 Şubat 2023


15.30 İkinci kez deprem bölgesine giden Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da konuştu: "Felaketlerde önemli olan koordinasyondur. Kimin nasıl hareket edeceğini koordinasyon içerinde belli olur. Soruna çok hızlı müdahale edilir ve sorun çözülmüş olur. Bugün Türkiye'nin karşılaştığı temel sorun sağlıklı işleyen bir koordinasyon olmadığı için ciddi sorunlarla karşı karşıyayız"

14.36 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan depremde son can kaybına dair sayıları açıkladı. Erdoğan, depremde ölenlerin sayısının 21 bin 43'e ulaştığını, 80 bin 97 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını söyledi..

13.30: Adıyaman'da Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sitesi C Bloku enkazında yürütülen çalışmalar sonunda, Rümeysa adlı genç kadın yaralı olarak çıkarıldı ve ambulansla hastaneye götürüldü.

13.20: Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden Kocaeli Büyükşehir itfaiye ekibi, çalışmalarını bir noktada yoğunlaştırdı. Ekipler, çalışma sonucunda 2 aylık olduğu tahmin edilen bir bebeği, 128 saat sonra yıkıntıların altından kurtarmayı başardı. Bebek, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

11.25: Malatya'nın Battalgazi ilçesinde enkaz altında kalan 83 yaşındaki kadına 124,5 saat sonra sağ ulaşıldı. Yıkıntıların arasından ses geldiğini tespit eden ekipler, uzun uğraşlar sonucu 83 yaşındaki Halime Gürbüz'ü 124,5 saat sonra kurtarmayı başardı.

2 YAŞINDAKİ ASYA 122'NCİ SAATTE KURTARILDI

11.20: Antakya'da bu sabah Güneş Sokak'taki İbrahim Melis Apartmanı'nın enkazından ses alan Muğla Jandarma Arama Kurtarma Timleri, bölgedeki kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekiplerin çalışmasının ardından enkazda bulunan 2 yaşlarındaki Asya isimli kız çocuğu kurtarıldı. Asya, daha sonra ambulansla hastaneye sevk edildi.

10.00: Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yer alan, 'Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği'ne göre, eklenen geçici maddeyle, OHAL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da finansal kuruluşlarca yapılacak işlemlerde kimlik belirlenmesi uygulamalarında değişiklik yapıldı. Söz konusu illerde 8 Şubat 2023'ten itibaren bir ay içerisinde finansal kuruluşlarca yapılacak işlemlerde kimlik tespiti, adres ve iletişim bilgisi ile imza örneğinin alınması, mevcut ise yükümlünün kayıtlarında bulunan kimlik belgesindeki fotoğraf ile müşterinin karşılaştırılması ve gerekli görülecek diğer tedbirlerin alınması kaydıyla, kimliği gösterir herhangi bir belgeyle yapılabilecek.

09.00: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.30 itibarıyla Maraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin öldüğünü, yaralıların sayısının da 80 bin 88'e yükseldiğini açıkladı.

07.30: Depremde yıkılan Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda enkaz altından 122 saat sonra 55 yaşındaki Maşallah Çiçek kurtarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Çiçek, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

06.50: Maraş'ın Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı Aydın Apartmanı'ndaki enkazda arama kurtarma çalışması sürdüren Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi (CEKUT) ve PAK ekipleri, 70 yaşındaki Menekşe Tabak ile temas kurdu.
aa-20230211-30256351-30256347-kahramanmarasta-depremden-121-saat-sonra-enkaz-altindan-bir-kisi-kurtarildi.jpg
Yoğun çalışmalar sonunda Tabak, depremden yaklaşık 122 saat sonra kurtarıldı.

ENKAZDAN SES GELDİ, ANCAK ZAMAN YETMEDİ

06.10: Antakya ilçesi Akevler Mahallesi Ayşe Fitnat Hanım Caddesi'nde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından ses gelmesi üzerine dinleme cihazıyla yapılan çalışmada, enkaz altında bir kızın hayatta olduğu belirlendi. Bunun üzerine Kocaeli ve Trabzon itfaiyesine bağlı arama kurtarma ekipleri, çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı. Ekiplerin yaklaşık 6 saattir sürdürdüğü çalışmalara, polisler ve gönüllüler de destek verdi. Enkaz alanında koridor açan ekipler, genç kadını kurtarmak için büyük gayret sarf etti. İsminin Aya olduğu belirtilen Suriyeli genç kadın, ekiplerin yoğun çabasına rağmen kurtarılamadı.

05.38: Adana'nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Hasan Alpargün Apartmanı'nın enkazında AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri çalışma yürütüyor. 

10 Şubat 2023


20.30 AFAD:19 bin 875 vatandaşımız vefat etmiş, 79.717 vatandaşımız yaralanmıştır.

18.15 Bakan Koca: Sevk ettiğimiz yaralı sayısı 4 bin 400'ü geçti.

18.00 Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi, yurt dışına çıkmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

17.19 Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 19 bin 388, yaralı sayısının 77 bin 711 olduğunu açıkladı

17.15 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından alınan önlemler kapsamında emeklilerin şubat ayı maaşlarının erken ödeneceğini açıkladı.

15.05 Adıyaman'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybı sayısının 18 bin 911, yaralı sayısının da 75 bin 523'e yükseldiğini açıkladı.

12.55 Adalet Bakanlığı tarafından depremlerden etkilenen illerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmaların fiziki ortamda başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderildi.

Yazıda, deprem bölgesinde adliye binaları ve personelin kullandığı UYAP sisteminin zarar görmesinin soruşturma işlemlerine başlanmasına engel oluşturmayacağı belirtilerek, söz konusu suçları işleyen kişilere yönelik tedbirlerin tereddütsüz şekilde uygulanması istendi.

yeni-proje-6.jpg

PAYLAŞIMLARA 10 TUTUKLAMA

12.45 Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren ve kimlik tespiti yapılamayan kişilerin defninden önce teşhise elverişli fotoğrafı çekilecek, parmak izi ve DNA örneği alınacak, cenazenin defnedildiği yer ve mezarlık kaydedilecek.

11.45 Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildi. 37 şahıs gözaltına alındı, 10'u tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı.

11.15 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Refakatçisi olmayan 162 depremzede çocuk hastanelerde tedavi altında.

BAKAN ÖZER: İKİNCİ DÖNEM KONULARI DAHİL OLMAYACAK

11.00 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.

10.50 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "e-Devlet" ve "hasartespit.csb.gov.tr" adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerin hasar durumuna ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

Bakan Kurum, "Türkiye genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik" dedi.

VEFAT SAYISI 20 BİNE DAYANDI

09.25 AFAD, 10 Şubat saat 08.30 itibarıyla açıkladı: 18 bin 342 vatandaşımız hayatını kaybetti, 74 bin 242 vatandaşımız yaralandı.

08.55 Diyarbakır'da depremde yıkılan binanın enkazından 101 saat sonra 32 yaşındaki Sebahat Varlı ile 10 yaşındaki oğlu Serhat, enkaz sağ çıkarıldı.

08.00 Hatay'da 600 Evler konutları enkazından 101. saatte 30 yaşındaki Hikmet Yiğitbaş sağ olarak çıkarıldı.

07.38 Kahramanmaraş'ta 100. saatte bir kadın daha enkaz altından kurtarıldı.

05.20 Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07 Maraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

05.00 Hatay'da 95 saat sonra bir apartmanın enkazından 7 yaşındaki Asya Dönmez sağ çıkarıldı.

9 Şubat 2023


23.40 Depremin üzerinden 91 saat geçti. Can kaybı 17 bin 674 kişiye yükseldi. Son 24 saatte 121 kişi sağ olarak kurtarıldı.

22.50 Dünya Bankası deprem nedeniyle Türkiye'ye milyar 1 milyar 780 milyon 

22.05 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Maraş merkezli depremlerde 17 bin 406 kişinin vefat ettiğini 71 bin 806 kişinin yaralandığını bildirdi.

21.11 AFAD, saat 20.50 itibarıyla Maraş merkezli depremlerde 17 bin 134 kişinin hayatını kaybettiğini, 70 bin 347 kişinin yaralandığını açıkladı.

21:03 Maraş'ta enkaz altında kalan 14 yaşındaki çocuk, Antalya'dan giden itfaiye ekiplerince depremden 86 saat sonra çıkarıldı.

19.40 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgelerinde aile ve yakınlarına ulaşamayan çocuklar için çağrı merkezi oluşturduklarını açıkladı.

Depremden etkilenen ve refakatçisi olmayan çocuklar için yurttaşlar 0501 730 10 50-60 arasındaki numaralı hatları arayabilecek.

19.25 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto Süper Lig'deki maçların 3-4 Mart'ta devam etmesini planladıklarını açıkladı.

19.00 BOTAŞ, Maraş, Antep ve Hatay'ın bazı bölgelerinde şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verilmeye başlandığını duyurdu.

Doğalgaz verilen ilçeler: Maraş il merkezi, Pazarcık ve Narlı

Antep il merkezi, Nurdağı ve Islahiye

Hatay Reyhanlı ve Hassa

Hatay il merkezi ve Kırıkhan'ın şehir giriş istasyonlarına ise yarın doğalgaz verilmesi planlanıyor.

18.35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş merkezli depremlerde can kaybının 16 bin 546'ya yükseldiğini açıkladı.

17.55 YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

17.14 Milli Eğitim Bakanı Özer: Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat’a kadar uzatma kararı aldık.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARDA DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK

16.52 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan depremdeki can kaybı sayısının 16 bin 170'e, yaralı sayısının da 64 bin 194'e yükseldiğini açıkladı.

16.26 Adalet Bakanı Bozdağ: Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır.

15.40 Türkiye geneli memur maaşları 4 gün erkene çekildi. 11 Şubat’ta maaşlar ödenecek.

14.20 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında deprem bölgesinde bulunan okullarda devam zorunluluğunun aranmayacağını açıkladı.

14.18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 14.25’te; depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 351 olduğunu açıkladı.

13.24 Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı.

12.50 AFAD, Urfa'dan sonra Kilis'te de arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

11.52 AFAD, bugün saat 11.38 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişi tahliye edildi.

11.01 Milli Eğitim Bakanı Özer, "10 ilde yurt, okul, pansiyon, uygulama oteli, öğretmenevi ve YİBO'larda 450 bin kişiye konaklama hizmeti veriyoruz" açıklamasında bulundu.

10.40 Dışişleri Bakanlığı, iki depremin ardından 53 ülkenin arama kurtarma ekipleriyle beraber sahada olduğunu açıkladı. Şu ana kadar 95 ülkenin yardım teklifinde bulunduğu duyurdu.

08:52: AFAD, saat 07.45 itibarıyla depremlerde 12 bin 873 kişinin öldüğünü, 62 bin 937 kişinin yaralandığını açıkladı.

76 SAAT SONRA AYNI ENKAZDAN ÜÇ KİŞİ KURTARILDI

07:49: Antep'te depremden 76 saat sonra üç kişi, aynı enkazdan sağ çıkarıldı.

07:00 Hatay'da enkaz altından 72 saat sonra sağ olarak çıkarılan kızın babası da kurtarıldı

06:10: İSPANYA'DAN GELEN 46 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ ADIYAMAN'A GİTTİ

İspanya’nın Sevilla, Valensiya, Granada ve Almeria şehirlerinden 46 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan uçak gece saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi. Buradan otobüsle Atatürk Havalimanı’na getirilen arama kurtarma ekibi, TSK’nin askeri kargo uçağıyla depremlerin ardından yardım faaliyetleri için belirlenen lojistik ve ulaşım üssü Adıyaman’a hareket etti. Aralarında itfaiyecilerin de bulunduğu İspanya ekibinin yanında 14 de arama köpeği bulunuyor.

06:00: Depremden 73 saat sonra Maraş'ta biri çocuk üç kişilik aile enkazdan sağ çıkarıldı. Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı'nda yedi katlı Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında, Ali (55), eşi Zelal (40) ve 5 yaşındaki kızları Mir Berzan Bağış'a ulaşıldı.

THY 170 TAHLİYE SEFERİ YAPACAK

05:48: Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, deprem bölgesinden bugün de 170 tahliye seferi yapılacağını duyurdu.

05.30: Hatay'da enkaz altında kalan bir kız çocuğu 72 saat sonra sağ olarak kurtarıldı

CAN KAYBI 12 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

03.23: AFAD, Maraş merkezli depremlerde 12 bin 391 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 914 kişinin yaralandığını açıkladı.

01.32 Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Maraş merkezli depremlerde yıkılan binalardan birinin enkazında kalan 80 yaşındaki Şaziye Kalaağzı, 68 saat sonra kurtarıldı.

aa-20230208-30227936-30227929-hatayda-yikilan-binanin-enkazindan-80-yasindaki-kadin-68-saat-sonra-kurtarildi.jpg

01.20 Maraş'ta ekiplerin arama kurtarma çalışmaları dördüncü günün ilk saatlerinde de devam ediyor. Ebrar Sitesi'ndeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmada, 71 yaşındaki Hüseyin Bakır, depremden 67 saat sonra sağ kurtarıldı.

whatsapp-gorsel-2023-02-09-saat-01-46-20.jpg

01.18 Mardin'den Urfa'nın Birecik ilçesine giden ekipler yıkılan binanın enkazından bir kadını 69 saat sonra yaralı çıkardı.

00.48 Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Hava koşulları ve devam eden artçı sarsıntılarla birlikte hayat kurtarmak için zamana karşı yarışıyoruz. İnsanların barınak, yiyecek, temiz su, tıbbi bakım ve diğer sağlık hizmetlerine ihtiyaçları var. WHO, her iki ülkede yürütülen mücadele için Acil Durum Fonu'ndan 3 milyon dolar ayırdı" diye konuştu.

Ghebreyesus, WHO'nun Dubai'deki lojistik merkezinden, tıbbi malzeme ve cerrahi travma kitleri taşıyan bir uçağın İstanbul'a, diğerinin ise Şam'a hareket ettiğini, üçüncü bir uçağın da gönderilmesini planladıklarını aktardı. WHO'nun sahadaki müdahalelerini koordine etmeleri için üst düzey bir ekibin de gönderildiğini ifade eden Ghebreyesus, "Bunlara ek olarak, her iki ülkede de 77 ulusal ve 13 uluslararası acil sağlık ekibi de görev yapıyor" dedi.

00.34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, deprem bölgesindeki 10 il ve ilçelerin büyük kısmının merkezlerindeki cadde ve sokak lambalarına elektrik verilmeye başlandığını duyurdu. Ekipler, kalan bölgelerin aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

00.05 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaralanan kişilerden 156'sı, TCG İskenderun gemisiyle Hatay'ın İskenderun ilçesinden Mersin'e gönderildi.

8 Şubat 2023


23.26 Katar Yıldızlar Ligi, 2023 Katar Kupası'nın yarın oynanacak iki yarı final maçı bilet gelirlerinin, Türkiye ve Suriye'deki depremden etkilenenlere tahsis edileceğini açıkladı. Tüm futbolseverler, girişimi desteklemek için bilet satın almaları ve maçları tribünlerde izlemeleri çağrısında bulunuldu.

23.20 ABD, deprem sonrası çalışmalara destek için USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye'ye gönderdi.

23.06 İBB arama kurtarma ekipleri, Hatay'da 10 yaşındaki Mehmet’i enkazdan sağ olarak çıkardı.

22.30 Ermeni Cemaati, Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere yardım amacıyla AFAD'a 2,5 milyon lira bağışta bulundu. Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, Surp Pırgiç Hastanesi hesabından 2,5 milyon liralık bağışın AFAD'ın hesabına yatırıldığını söyledi.

Şirinoğlu, "Kelimelerin yetersiz kaldığı derin bir acıyla sarsıldık. Göçük altında yaşam mücadelesi veren, enkaz başında yakınlarından iyi bir haber bekleyen tüm kardeşlerimiz için dua ediyorum. Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Ancak biz büyük bir devlet, büyük bir milletiz. Bu felaketi metanetle, teenniyle, birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.

22.08 Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, 36 yaşındaki Mesude Kaplan, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kaplan, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

21.32 Adıyaman'da depremde enkaz altında kalan 7 yaşındaki Elif Ada, 65 saat sonra çıkarıldı.

21.15 Erzurum'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.6 olarak, Kandilli Rasathanesi ise 4.3 olarak açıkladı.

21.03 Depremin ardından "Dost Operasyonu" başlatan Hindistan, kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek makineler, yardım malzemeleri, ilaçlar, diğer gerekli araç ve gereçlerin bulunduğu 4 uçağı halihazırda gönderdi.

Hindistan Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) Genel Müdürü Atul Karwal, arama kurtarma çalışmaları için ilave ekiplerin hazırda bekletildiğini söyledi. Karwal, deprem çalışmaları için bir ekibin daha kısa sürede yola çıkacağını dile getirdi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de Türkiye'ye ulaşan ekiplerin çalışmalarına başladığını ve bir ekibin daha yola çıktığını aktardı.

20.58 Gürcistan, Türkiye'ye 40 kişilik ikinci arama kurtarma ekibini gönderdi. Ekip, 60 kişiden oluşan ve Adıyaman'da görev yapan ilk ekiple beraber arama kurtarma çalışmalarını sürdürecek.

Gürcistan Parlamentosunda düzenlenen oturumda, Türkiye'de meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili, deprem mağdurlarına destek için yardım kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

20.54 Maraş'ta yıkılan binanın enkazından anne ve iki çocuğu 64 saat sonra kurtarıldı.

20.10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, "Toplam 103 bin 800 arama kurtarma personeli görevde" dedi.

19.00 Arama kurtarma çalışmalarına destek için ABD'nin yolladığı ekipler bugün Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne indi. DART ekibinin iniş yaptıktan kısa süre sonra Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

18.25 Milli Eğitim Bakanı Özer: Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız.

18.20 Erdoğan, Maraş merkezli depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını bildirdi.

17.33 Maraş'ta, saat 17.20'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

17.31 Borsa İstanbul: Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINA BEŞ TUTUKLAMA

16.00 Sosyal medya platformlarında deprem paylaşımları yapan 202 hesap yöneticisinden 18 kişi gözaltına alındı, beşi tutuklandı. Emniyet, kullanıcıların 'provakatif paylaşım' yaptığını iddia ediyor.

15.58 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen deprem bölgelerinde yayın yapan kanallardan 3 ay boyunca uydu ücreti alınmayacağını duyurdu.

KİMLİĞİ BELLİ OLMAYAN CENAZELER DEFNEDİLECEK

14.11 AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre Malatya'nın Doğanşehir ilçesi merkez olmak üzere 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 3,08 kilometre altında kaydedildi.

13:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13.50'de açıkladı: Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 8 bin 574, yaralı vatandaşlarımızın sayısı 44 bin 133.

13.34 Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli yol ağında ana arterlerin hepsinin ulaşıma açıldığını, deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergah bulunmadığını bildirdi.

13.30 Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde depremin merkez üssü Maraş'ta incelemelerde bulundu.

12.27 Deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. OHAL ilanı 9 Şubat günü TBMM Genel Kurul onayına sunulacak.

11.30 AFAD, saat 10.35 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 bin 108 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 bin 910 kişinin yaralandığını açıkladı.

DSÖ, 3'ÜNCÜ SEVİYE ACİL DURUM İLAN ETTİ

11.21 Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, dün DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan ettiklerini duyurdu.

10.56 SGK: Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edebilecek.

10.51 AFAD, Maraş merkezli depremlerde 6 bin 957 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 bin 224 kişinin yaralandığını açıkladı.

10.07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.

09:35 AFAD, saat 06.15 itibarıyla can kaybının 6 bin 234'e yükseldiğini, 37 bin 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

09:17 Adıyaman'da enkaz altında kalan çocuk 36 saat sonra kurtarıldı.

08:35 Maraş'ta 58 yaşında bir kadın, 52 saat sonra bir otelin enkazından sağ olarak çıkarıldı.

08:30 ABD'nin, Maraş'taki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 161 kişilik arama kurtarma ekibi yola çıktı.

07:51 Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun talimatıyla Türkiye ve Suriye'ye 50 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi. Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Maiquetia Uluslararası Havalimanı'nda, arama kurtarma ekibiyle yaptığı açıklamada, Venezuela halkının Türkiye'yle dayanışma halinde olduğunu belirtti.

07:27 Malatya'da yaralanan ve tedavileri kentteki hastanelerde yapılan 41 kişi, ambulanslarla Malatya Havalimanı'na getirildi. Sağlık görevlilerinin yardımıyla askeri uçaklara nakledilen kişiler, tedavilerinin devam edeceği İstanbul'a hareket etti.

07:25 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardım malzemeleri ve iş makineleri taşıyan gemi, Çeşme Ulusoy Limanı'ndan İskenderun Limanı'na doğru yola çıktı.

05.17 Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Zehra Erdem depremden 45 saat sonra enkazdan canlı olarak çıkartıldı.

03.08 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 5 bin 894'e yükseldiğini, yaralı sayısının 34 bin 810 kişi olduğunu açıkladı. Oktay, yıkılan bina sayısını ise 5 bin 775 olarak verdi. Oktay, toplamda 16 bin 139 arama- kurtarma ekibinin sahada olduğunu savundu; "Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. Özellikle Adana Havalimanımız lojistik konusunda işimizi büyük ölçüde hızlandırdı" dedi.

03.00 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bakanlık olarak deprem bölgelerinde gözetimimizde olan refakatsiz çocukların sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelerde tedavileri tamamlanan çocukları da Sağlık Bakanlığı'yla yaptığımız çalışma neticesinde bakanlığımız personeli dışında herhangi bir üçüncü şahsa teslimi söz konusu değil. Çocukların kimlik tespitini yaptıktan sonra ailelerine teslim edeceğiz.

02.48 Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna (THW) bağlı bir Arama ve Kurtarma Ekibi (SEEBA) 50 acil durum personeli, özel eğitimli köpekler ve kapsamlı yardım malzemeleriyle birlikte Köln/Bonn Havalimanı'ndan özel uçakla Adana'ya hareket etti.

02.46 Hatay'ın merkezinde bulunan Uğur Mumcu Caddesinde yıkılan bir apartmanın enkazından bir kadın 46 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

01.28 Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremde yıkılan apartmanların enkazından 6'sı çocuk 11 kişi kurtarıldı. 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Düzce'den bölgeye giden Ulusal Keşif Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği (UKSAR) ile AFAD Gönüllüleri Derneği (AFGD) ekipleri, afetin ikinci gününde Samandağ ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerin gün boyu devam eden çalışmalarında 6'sı çocuk 11 kişi enkazdan sağ çıkarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen depremzedeler, sağlık ekiplerine teslim edildi.

01.23 Irak'ın Süleymaniye kentinde Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

00.44 Malatya'da yıkılan bir binanın enkazından yaklaşık 44 saat sonra 1 yaralı kurtarıldı.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Yeşilyurt ilçesinde, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bostanbaşı Mahallesi'nde yıkılan 8 katlı Özpolatlar Apartmanı enkazından Ülkü Doğan, yaklaşık 44 saat sonra kurtarma ekiplerince çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

00.39 Deprem bölgelerini kapsayan OHAL kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar, TBMM onayına sunulacak.

00:38 Adıyaman'da görev yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) arama kurtarma ekipleri, bir binanın enkazından anne ile iki çocuğunu kurtardı.

00:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 5 bin 894'e yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısıysa 34 bin 810'a yükseldiğini söyledi. Oktay, yıkılan bina sayısının ise 5 bin 775 olduğunu belirtti.

00.05 Adıyaman'da 65 yaşındaki depremzede enkazdan sağ çıkarıldı. Esenler Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi (ESKAT), Adıyaman'da göçük altında kalan 65 yaşındaki kişiyi, enkazdan sağ olarak çıkardı.

00.04 Alman telekom şirketi Deutsche Telekom, Maraş merkezli depremler nedeniyle Almanya'dan Türkiye ve Suriye'ye yapılan aramaları ve mesajları 15 Şubat'a kadar ücretlendirmeyeceğini duyurdu. Türkiye ve Suriye'deki müşterileri için veri dolaşımlarının da 15 Şubat'a kadar ücretsiz olacağı belirtilen açıklamada, şirketin "Aktion Deutschland Hilft"e (Almanya Yardım Ediyor) 1 milyon Euro bağışta bulunacağı belirtildi.

7 Şubat 2023

23.36 Maraş merkezli depremlerde yaralanan 51 kişiyi taşıyan askeri uçak, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. TSK'ye ait askeri uçakla Maraş'tan İstanbul'a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı. Yaralıların başta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere kentteki çeşitli hastanelere sevk edileceği öğrenildi. İstanbul'a getirilen 51 kişi ile kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralı sayısı 114 oldu.

23.15 Hatay'ın Antakya ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan bir binanın enkazından 40 saat sonra 28 yaşındaki kadın sağ kurtarıldı. AFAD koordinasyonunda Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri enkazda mahsur kalan 28 yaşındaki Ebru Çelikkol'a ulaştı. Enkazdan çıkarılan Çelikkol tedavi için hastaneye kaldırıldı.

21.50 Antep'te ikiz bebekler, 40 saatin ardından enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

ERDOĞAN YARIN DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK

21.43 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın ailesini arayarak taziyede bulundu. Erdoğan görüşme sırasında deprem bölgesini ziyaret edeceğini söyledi. Erdoğan, görüşmede "İnşallah bende bölgeyi dolaşacağım. Adıyaman'a da uğrayacağım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yarın sabah bölgeyi ziyarete başlayacağım" ifadelerini kullandı.

21.42 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ardından yaptığı açıklamada, TSK personelinin deprem çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Akar şunları dile getirdi: "Uçak seferlerimiz devam ediyor. Kullandığımız helikopterler ve TİHA'lar dahil 75 hava aracı var. Malatya Havaalanı'nın açılması işimizi kolaylaştırdı. Bölgede toplam 7 bin 500 civarında Mehmetçik çalışmalarını sürdürmekte. Yarından itibaren 1500 personel daha katılacak. Batıran komanda taburlarımızı, toplam 9 tabur, bölgeye sevk ediyoruz. Kıbrıs'ta bulunan 4 taburumuzu da bugün ve yarın yapılan çalışmalarla bölgeye gelecek.

Hatay'da Mehmetçik 1600 mevcuduyla çalışmalarını sürdürmektedir. Doğal afet kurtarma timlerimiz var. Toplam 25 seyyar mutfağımızı deprem bölgesindeki il ve ilçelere dağıtmış bulunuyoruz. Ayrıca 14 seyyar tuvalet banyo da yine burada kullanılacaktır. Elimizde bulunan jenaratörleri de bölgeye sevk ettik."

21.30 Sağlık Bakanı Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı.

  • Hatay: Bin 647 vefat, 6 bin 200 yaralı
  • Maraş: Bin 243 vefat, 5 bin yaralı
  • Antep: 504 vefat, 4 bin 809 yaralı
  • Urfa: 127 vefat, 2 bin 551 yaralı
  • Diyarbakır: 120 vefat, 854 yaralı
  • Adana: 167 vefat, 3 bin 993 yaralı
  • Adıyaman: 896 vefat, 400 yaralı
  • Malatya: 201 vefat, 4 bin 900 yaral
  • Osmaniye: 502 vefat, 2 bin 173 yaralı
  • Kilis: 22 vefat, 518 yaralı
  • Elazığ: 5 vefat, 379 yaralı

"Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız."

21.30 Sağlık Bakanı Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı.

"Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız."

HATAY'DA 17 YAŞINDAKİ GENÇ 38 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

20.00 Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan Fuat Koku Sitesi'nin enkazında kalan 17 yaşındaki Eylül Canpolat (17), depremden 38 saat sonra Eskişehir'den giden Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) tarafından kurtarıldı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Eylül Canpolat, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Eylül'ün durumunun iyi olduğu belirtildi. Ekiplerin enkazda arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

19.54 Milli Savunma Bakanlığı, İskenderun Limanı'ndaki yangının Kara Kuvvetlerine ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerine ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldüğünü bildirdi.

19.50 Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Maraş merkezli depremler dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

19:49 AFAD, Maraş merkezli depremlerde 4 bin 544 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 bin 721 kişinin yaralandığını, yıkılan bina sayısının 5 bin 775 olduğunu bildirdi.

19.40 Adalet Bakanı Bozdağ: Depremle ilgili yalan, iftira ve çarpıtmaları yapanlar ve yayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları adli süreçleri işletmektedir.

19.54 Milli Savunma Bakanlığı, İskenderun Limanı'ndaki yangının Kara Kuvvetlerine ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerine ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldüğünü bildirdi.

19.50 Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Maraş merkezli depremler dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

19:49 AFAD, Maraş merkezli depremlerde 4 bin 544 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 bin 721 kişinin yaralandığını, yıkılan bina sayısının 5 bin 775 olduğunu bildirdi.

19.40 Adalet Bakanı Bozdağ: Depremle ilgili yalan, iftira ve çarpıtmaları yapanlar ve yayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları adli süreçleri işletmektedir.

BAKAN MUŞ: KİLİS’TE ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI, ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

19.20 Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kilis'te arama faaliyetlerinin sona erdiğini ve enkaz altında kimsenin kalmadığını açıkladı.

Bakan Muş, Kilis Valiliği’nde yaptığı açıklamada, "Kilis'te toplam 466 yaralımız var. Bunların şu an itibarıyla 30'u serviste, 14'ü yoğun bakımda. Geri kalan vatandaşlarımız taburcu edilmiş durumda. 22 vefat var Kilis'imizde. Buradaki 10 vatandaşımız Kilis'te ikamet eden, 12 vatandaşımız da diğer illerden buraya gelen ve vefat eden vatandaşlarımız. Şu an itibarıyla Valiliğimiz koordinasyonunda hasar tespit çalışmaları yürütülmekte. An itibarıyla yapılan tespitlerde 138 binanın ağır hasarlı olduğu, 119 binanın yıkık durumda olduğu ilgili birimlerce tespit edilmiş durumdadır” dedi.

Muş, sözlerinin devamında, “Şu an itibarıyla Kilis ilinde arama faaliyetleri sona ermiştir. Enkaz altında hiçbir vatandaşımız kalmamıştır. Vefat eden vatandaşlarımız toprağa verilmiştir. Geri kalan vatandaşlarımızın sağlığına, sıhhatine kavuşması için sağlık ekipleri çalışmalarını sürdürmektedirler. Dolayısıyla Kilis normale doğru yavaş yavaş inşallah dönecektir" ifadelerini kullandı.

19.10 MARAŞ’TA 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maraş'ta 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği ise 11.48 km olarak kaydedildi.

18.45 AFAD, deprem bölgesinde 3 bin 703 can kaybı, 22 bin 286 yaralı olduğunu açıkladı.

18:40 ABD’nin, merkez üstü Maraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 161 kişilik arama kurtarma ekibi yola çıktı.

aa-20230207-30208332-30208329-abdnin-turkiyeye-gonderdigi-arama-kurtarma-ekibi-yola-cikti.jpg

18.15 Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Keleş: Deprem bölgesi dönüş seferleri ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.

18.15 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: İskenderun Limanı’ndaki yangına T70 yangın söndürme helikopterimizin müdahalesi devam ediyor.

15.58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül ile telefonda görüştü. Görüşmede Kahramanmaraş'taki depremler sonrası bölgedeki durum ve arama-kurtarma çalışmaları ele alındı.

15.42 TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Şentop'un imzasıyla AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımladı.

TBMM'nin yayımladığı bildiride, "TBMM Başkanlığı ve Meclis'te grubu bulunan beş siyasi partinin temsilcileri olarak vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz" denildi.

15.35 Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan: Diyarbakır'da 101 ölüm 813 yaralı var, 130 civarı yaralı hastanede yatarak tedavi görüyor.

15.28 Depreme Adıyaman'da yakalanan ve enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş öldü.

14.54 Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 549'a yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, "İlave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen felaketlere refakat ediyor. Hemen 100 milyar liralık kaynağı seferber ettik. Sadece Antalya'da 50 bin yatak hazır.3.549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz" dedi.

15.28 Depreme Adıyaman'da yakalanan ve enkaz altında kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş hayatını kaybetti.

15.10 Türkiye'yi vuran deprem sonrası tüm spor müsabakalarına ara verilirken, TFF bu hafta oynanması planlanan futbol maçlarının ertelendiğini açıklayarak liglerin yeniden başlayacağı tarihi verdi.

LİGLER 1 HAFTA ERTELENDİ

TFF'den yapılan açıklamada, "10-11-12-13 Şubat tarihlerinde Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de oynanması gereken tüm profesyonel müsabakalar 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynanacaktır. Sonraki haftalar buna göre planlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

14.31 Deprem bölgesinde 66 savcı görevlendirildi

14.20 Ticaret Bakanlığı himayesinde, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı

'BU DEPREM 13,5 MİLYON VATANDAŞIMIZI ETKİLEMİŞ DURUMDA'

13.25 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Maraş merkezli depremlere yönelik koordinasyon çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden devam edeceği bildirildi.

12.48 AFAD, saat 12.10 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı.

12.33 Ticaret Bakanlığı: Deprem sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.

'BU DEPREM 13,5 MİLYON VATANDAŞIMIZI ETKİLEMİŞ DURUMDA'

11.38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 3 bin 419’a yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısıysa 20 bin 534. Oktay, 4 bin 191 iş makinesinin arama kurtarma ekipleriyle faaliyet halinde olduğunu söyledi.

Fuat Oktay ayrıca, "Hatay, Maraş ve Adıyaman’da 48 saat boyunca görevli araçların, afet ile bölgeye sevkiyat yapan araçların dışındaki diğer her türlü aracın girmesini durdurmuş durumdayız. Saat 11 itibariyle başladı" dedi.

11.17 BOTAŞ, deprem nedeniyle Maraş, Antep ve Hatay'a doğal gaz verilemediğini bildirdi.

BOTAŞ açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Kahramanmaraş-Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğal gaz verilememektedir.

Ekiplerimiz tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak ilgili bölgelerdeki boru hattı hasarlarının ivedilikle onarımı için kaynak ekip ve ekipmanları, çelik boru vb...unsurların hasar noktalarına sevkiyatı gerçekleştirilmektedir. Sahaya intikal işlemleri akabinde, en kısa zamanda güvenlik şartları sağlanması sonrasında şehirlerimize gaz akışının yeniden başlatılması planlanmaktadır."

BU DEPREM 13,5 MİLYON VATANDAŞIMIZI ETKİLEMİŞ DURUMDA'

10.16 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Antep'te açıklama yaptı. Kurum, “Yaşadığımız süreç son bir asırda yaşadığımız en büyük felakettir. Depremin ilk anından itibaren tüm ekiplerimiz harekete geçti. Bu deprem 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemiş durumda. Gaziantep’te 581 yıkık bina var, can kaybı 468 oldu. Deprem bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir" açıklamasını yaptı.

09:39: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar, saat 09.38 itibarıyla can kaybının 3 bin 381'e yükseldiğini açıkladı. Tatar, yaralı sayısını da 20 bin 426 olarak verdi.

09.00: Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi İstanbul'a geldi.

07.56: AFAD, deprem bölgesinde 13 bin 740 arama kurtarma personeli, 360 araç ve 3 bin 361 iş makinesi görevlendirildiğini açıkladı.

07:51: Meksika, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibi gönderdi.

06.55: Bodrum'da kaymakamlık, belediye, Otelciler Derneği ve STK'lerin destekleriyle oteller depremzedelere açıldı. Antep ve Urfa'da evlerine giremeyen 104 yetişkin ve sekiz çocuk olmak üzere toplamda 112 depremzede gece saatlerinde Şanlıurfa GAP Havalimanından Milas-Bodrum Havalimanına indi. Depremzedelerin bir bölümü yakınlarına giderken, bir bölümü otellere yerleştirildi.

06:14: Bölge, güne yeni sarsıntılarla başladı. Kandilli Rasathanesi, Adıyaman'ın Çataltepe-Gölbaşı mevkinde saat 06:13'te 5.6 büyüklüğünde yeni bir artçı meydana geldiğini açıkladı.

04:30: AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremlerde can kaybının 2 bin 921'e yükseldiğini açıkladı.

Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde basın toplantısında, "Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artışlar var. 2 bin 921 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 15 bin 834 yaralımız söz konusu" dedi.

AFAD Başkanı, 65 ülkeden yardım ve destek talebi olduğunu, söz konusu ülkelerin ekipleri gelince afet bölgesine nakledileceğini belirtti.

4:27: Bölgede artçı depremler sürüyor.

6 Şubat 2023


20.39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı.

20.20 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Depremlerde can kaybı bin 651'e yükseldi. 11 bin 119 yaralımız var.

20.00 Kandilli Rasathanesi, Maraş’ta 4.0, Adana'da 3.6 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldiğini duyurdu

YURTDIŞINDAN YARDIMLAR GELİYOR

19.30 Yunan Hava Kuvvetlerine ait C130, İtalyan Hava Kuvvetlerine ait P180 ve Romanya’ya ait 2 adet C-27 askeri nakliye uçağı Türk hava sahası üzerinden deprem bölgelerine uçuyor.

19:07 Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem pek çok artçı da üretti. Saat 19:05’e kadar büyüklüğü 4,5’in üstünde 42 artçı meydana geldi.

19.00 Malatya Valiliği: DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından baraj ve göletlerimiz kontrol edildi. Sultansuyu barajı tedbiren kademeli olarak boşaltılacak. Barajın mansap kısmında bulunan vatandaşlarımız tedbirli olsunlar.

18:55 Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti, yaralılara şifa diledi.

18.51 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ilde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin 13 Şubat'a kadar tatil edildiğini duyurdu.

18.34: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son bilgileri paylaştı. 

Toplam ölü sayısı 1541, 9 bin 733 yaralımız, 3 bin 471 yıkılan binamız var…

Maraş: 234 ölü, 1700 yaralı, 310 yıkılan bina.

Hatay: 520 ölü, 700 yaralı, 1278 bina

Osmaniye: 205 ölü, 1003 yaralı, 101 yıkılan bina.

Adıyaman: 20 ölü, 200 yaralı, 600 yıkılan bina.

Diyarbakır: 46 ölü, 557 yaralı ve 20 yıkılan bina.

Urfa: 30 ölü, 1071 yaralı ve 201 yıkılan bina.

Antep: 309 ölü, 1597 yaralı, 581 yıkılan bina.

Kilis: 13 ölü, 244 yaralı.

Adana: 58 ölü, 720 yaralı, 25 yıkılan bina.

Malatya: 106 kayıp, 1941 yaralı, 300 yıkılan bina.

Elazığ: Altı yıkılan bina

18.25 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremi fırsat bilerek fahiş fiyat artışı yapan bazı otobüs firmaları ile battaniye gibi eşya satan işletmeler hakkında inceleme başlattı.

18.20 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7.7 ve 7.6'lık depremlerin vurduğu Maraş'ın Elbistan İlçe Başkanı Serhat Özdemir'in vefat ettiğini duyurdu.

İSKENDERUN'DA YANGIN

18.05 İskenderun Limanında depremin ardından devrilen konteynerlerde yangın çıktı. Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sırasında İskenderun ilçesindeki liman sahasında bulunan konteynerler devrildi. Konteynerlerde daha sonra henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın dronla da görüntülendi.

009-2023-11-2023-23-subat-16-20230206-2-57188121-85456158.jpg

18.00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Akşener, görüşmede, deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

17.50 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile depreme dair telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Bahçeli, görüşmede, deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA TATİL

17.35 12 ilde daha üniversitelerde bahar dönemi ertelendi. YÖK'ten yapılan açıklama şu şekilde: "Maraş merkezli depremden etkilenen 10 ilimizdeki yükseköğretim kurumlarında bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemine ara verilmişti. Yurt ve kampüs imkânlarının ihtiyaç hâlinde kullanıma sunulmak üzere Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir."

17.22 AFAD: Yıkılan bina sayısı 2834, yaralı sayısı 8533, vefat eden sayısı 1498'e yükseldi. Ulaşılamayan bölge kalmadı, çalışmalar devam ediyor.

17.05 Osmaniye'de bir kişi daha enkaz altından kurtarıldı.

TÜM TÜRKİYE'DE OKULLAR BİR HAFTA TATİL EDİLDİ

17.00 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar, bir hafta tatil ediyoruz.

16.44 İskenderun'da bir kişi yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı.

AFAD ÖLÜ SAYISINI 1121 OLARAK AÇIKLADI

16.37 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, can kaybının 1121'e yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı 7 bin 634 olurken yıkık bina sayısı da 2 bin 834 olarak tespit edildi.

16.25 ABD Başkanı Biden: "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremin yol açtığı can kaybı ve tahribat nedeniyle derin üzüntü içindeyim.Ekibime her türlü yardımı sağlama talimatı verdim"

YENİ BİR DEPREM DAHA: 5.9 ve 5.1

15.26 Maraş'ın Göksun ilçesinde 5.9 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

15.14 TBMM Başkanı Mustafa Şentop: TBMM Genel Kurulu yaşanan deprem felaketi nedeniyle yarın toplanarak çalışmalarına ara verecek. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık.

CAN KAYBI 1014'E YÜKSELDİ

15.08 AFAD Başkanı Yunus Sezer açıklama yapıyor. Sezer’in açıklamasına göre; depremde can kaybı 1014'e yükseldi. Sezer ayrıca 2 bin 824 binanın hasar gördüğünü söyledi.

14.07 Maraş'ta ikinci kez meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş havalimanları uçuşlara kapatıldı. Hatay Havalimanı da pisti depremde zarar gördüğü için uçuşlara kapatılmıştı.

İKİNCİ BÜYÜK DEPREM

13.34 Maraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bir büyük deprem daha meydana geldi. AFAD, Maraş'ta 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem nedeniyle haber kanallarının canlı yayın yaptığı sırada birçok bina yıkıldı. Ekipler geri çekilmek zorunda kaldı.

13.09 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı,

  • 912 ölü
  • 5385 yaralı
  • 2470 kurtarılan
  • 2818 bina yıkıldı

AFAD, DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 7,7 OLARAK REVİZE ETTİ

12.54 AFAD, saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7,7 olarak revize etti.

ADANA'DA 36 KİŞİ ÖLDÜ

12:51 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Adana Valisi Süleyman Elban, İl Koordinasyon Merkezi'nde depremle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Bakan Derya Yanık da şu ana kadar Çukurova ilçesinde 6, Tufanbeyli ilçesinde ise 1 binanın hasar gördüğünü, şu ana kadar 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yanık, öncelikli olarak enkaz altında kalan vatandaşları sağ olarak kurtarılması için çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Tam bir dayanışma görüntüsüyle bu süreci atlatacağız. Kış şartlarından dolayı maalesef depremin etkilerini biraz daha yoğun hissediliyor. Kurum ve kuruluşlarımızı görevini eksiksiz olarak yerine getirmektedir" diye konuştu.

12.15 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dezenformasyon içerikli deprem paylaşımlarına soruşturma başlattı.

12.05 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü: "İlk yapılan tespitlerde Bakanlığımızın yurtlarında yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalanların bulunmadığı tespit edilmiştir."

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARDAN YARALANAN YOK

12.02 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve çevre illerimizde hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır. Bölgedeki ceza ve infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların aileleri ile görüşmeleri konusunda gerekli kolaylık sağlanmaktadır" denildi.

11. 56 Milli Savunma Bakanı Akar, üç askerin vefat ettiğini ve yaralıların olduğunu açıkladı. Birliklerde tekrar yoklamalar alınıyor.

11.40: Spor Bakanı Kasapoğlu, yaptığı açıklamayla tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu duyurdu

11.33 YÖK: Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir.

'DİYARBAKIR'DA MAHPUSLARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ'

11.26: İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, "Diyarbakır Hapishanesindeki mahpusları ziyaret ettim. Mahpusların sağlık durumları iyi, hapishanede hasar bulunmadığını söylediler. Mahpuslar, yakınları için endişe içindeler. Yetkililer, mahpusların yakınları ile iletişim kurmalarını sağlamalı" açıklaması yaptı.

11.24 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz.

11.15 Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Sözcüsü Doğan Hatun: Dokuzu merkezde 21 yapı yıkıldı. Çok katlı binalar yıkıldı. Bağlar ilçesinde hasarlı yapılar var. Hızlı bir şekilde yıkılması için çalışmalar başlatılmış durumda. Hasarlı 100 yapı tespit ettik. Tabi bu şu anda sahanın yüzde 20'sini kapsıyor. 23 can kaybı var, enkazdan 400 kişi yaralı kurtarıldı.

11.11 İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, Antep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşinin meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini duyurdu.

11.08 Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

11.05 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye ile tam dayanışmadayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla temastayım. NATO müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumda.

REUTERS: CEYHAN LİMANI'NDA FAALİYETLER DURDURULDU

10.59 Reuters ajansı, deprem nedeniyle Ceyhan limanında faaliyetlerin durdurulduğunu duyurdu. Haber, Tribeca Denizcilik Hizmetleri şirketine dayandırıldı.

İL İL SON DURUM AÇIKLANDI

10.02 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremdeki son durumla ilgili açıklama yaptı. Oktay, 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.

Oktay'ın açıklamasına göre,

  • Maraş: 70 ölü, 200 yaralı, 300 bina yıkıldı.
  • Hatay: 4 ölü, 7 yaralı,
  • Osmaniye: 20 ölü, 200 yaralı, 83 bina yıkıldı.
  • Adıyaman: 13 ölü, 22 yaralı, 100 bina yıkıldı.
  • Diyarbakır: 14
  • Urfa: 18 ölü, 200 yaralı, 60 bina yıkıldı.
  • Antep: 80 ölü, 600 yaralı
  • Kilis: 8 ölü
  • Adana: 10 ölü, 118 yaralı
  • Malatya: 47 ölü

Oktay şu bilgileri verdi: "Depremin ardından bakanlarımız bölgeye gitti. Son derece ağır hava şartlarıyla mücadele ediyoruz.

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, İslahiye, Reyhanlı ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durduruldu

Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı. Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız.

Deprem bölgelerine şu ana kadar 102 mobil baz istasyonu gönderilmiştir ve devreye alınmaya başlanmıştır.

En büyüğü 6,6 olan 78 artçı deprem meydana geldi. Artçı depremlerin ana depremden daha tehlikeli olduğunu hatırlatmak isterim."

09:36 EGM: Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi.

09:31 Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, kentte 100 binanın yıkıldığını 28 kişinin öldüğü açıkladı.

09.19 Kilis Valiliği: 07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır.

Saat 09.11 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Azerbaycan, deprem nedeniyle Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi gönderecek.

Saat 08.48 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bölgeye İstanbul'dan arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi.

Saat 08.42 AFAD bölgede toplam 66 artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

Saat 08.38 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, KKTC'de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Saat 08.25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

08:20 ABD, Türkiye’ye deprem için ‘gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu’ bildirdi.

08:15 Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz” dedi.

08:02 Antep Valisi Davut Gül: “Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu” dedi.

07:48 NTV’ye konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ”Adıyaman’da çok sayıda bina göçük durumda. 28 kişi öldü. Yıkılan bina sayısı en az 100 civarında” dedi.

07:45 AFAD, depremde saat 06:30 itibarıyla yedi ilde 76 kişinin vefat ettiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

07:34 İlk açıklamalara göre toplam can kaybı Malatya’da 23, Diyarbakır’da altı, Urfa’da 15, Osmaniye’de beş olmak üzere en az 49.

Depremden en çok etkilenen kent Maraş’taysa Vali Ömer Faruk Coşkun, “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi” dedi

07:23 İletişim Başkanlığı, GSM operatörlerinin kapasite arttırdığını duyurdu.

07:15 AFAD: Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 32 artçı deprem meydana geldi.

07:15 İstanbul, İzmir ve Ankara büyükşehir belediye başkanları bölgeye ekiplerin gönderildiğini açıkladı.

07:12 Diyarbakır Galeria B enkazında başlatılan arama kurtarma çalışmalarında bir vatandaş yaralı olarak kurtarıldı.

whatsapp-gorsel-2023-02-06-saat-07-12-51-001.jpg

07:05 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su “(Depremde) 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı” dedi.

07:03 AFAD tarafından “Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC (Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi) üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur” bilgisi verildi.

07:00 Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

06:54 MSB: TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD’ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.

06:49 Urfa Valisi Salih Ayhan “(Depremde) Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı” bilgisini geçti. Ayhan, NTV yayınında yedi kişinin enkaz altından çıkarıldığını söyledi.

06:43 Gazeteci Sedat Yılmaz, Diyarbakır’da tıkanan trafiği paylaştı. İş makineleri yıkım bölgelerine ulaşamıyor.

06:36 Malatya Valisi Hulusi Şahin: İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100’ü aşkın yaralı var, üç kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

06:22 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: İlk belirlemelere göre üç apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.

06:19 Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz.

06:19 AFAD’dan uyarı: Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.

06:09 NTV’ye konuşan Urfa Valisi Salih Ayhan: İlk bilgilere göre kentimizde 10 kişi hayatını kaybetti, 16 bina yıkıldı. 18 binada çalışmalar sürüyor.

06.00 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

* Türkiye’nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri ilgili bölgelere sevk ediliyor. Bazı yerlerde ciddi trafik sıkıntıları söz konusu. Ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın araçları hareket ettirmemesi önem taşımaktadır.

* Cep telefonları deprem bölgeleri dışında kullanılmamalı. Sosyal medyada kirli bilgi, bu ülkeye en büyük ihanettir. Sosyal medyadaki dezenformasyonlar yanıltıcı, meşgul edici ve milletimizi üzen bir noktaya getirir.

* Şu ana kadar en büyüğü 6,6 olmak üzere 22 artçı deprem oldu. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeli.

05.57 Diyarbakır'dan ilk görüntüler ortaya çıktı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

05:50 TRT Haber’e konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, Çukurova ilçesinde bir binanın tamamen yıkıldığını, AFAD ekiplerinin bu binaya sevk edildiğini söyledi.

05:47 Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, beş kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

05:45 Kayseri’de valilik herhangi bir can ve mal kaybı bildirilmediğini kaydetti.

05:44 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir

05:39 AFAD Genel Merkezi’nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

* Yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda şu anlık bir şey söyleyemeyiz. Açıklamalara devam edeceğiz.

* Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.

05:33 Yerbilimci Naci Görür: “Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terk edin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim.”

05:31 NTV yayınında konuşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: “Yardım telefonları geliyor. Çok ciddi yıkım bilgileri geliyor. Pazarcık ilçe başkanımız ‘Çevremizdeki bütün binalarda yıkım var’ dedi.”

05:31 Depreme dair hükümetten ilk açıklama İletişim Başkanlığı’ndan geldi: “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası devletimizin tüm kurumları ivedilikle çalışmalarını yürütmektedir.”

05:28 Kandilli Rasathanesi’nin aktardığına göre saat 05.06’da Malatya Erkenek-Doğanşehir’de 4.8 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

05:26 AFAD: Saat 04.36’da merkez üssü Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

05:24 Depremin üzerinden bir saatten fazla süre geçmesine rağmen AFAD’dan deprem verileri hariç herhangi bir açıklama gelmedi.

05:21 Malatya’da yıkılan binalar sosyal medyada paylaşıldı.

05:16 Kandilli Rasathanesi, Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldiğini kaydetti.

05.06 Diyarbakır'da yıkılan binalar olduğu bildirildi.

04.42 Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Twitter’dan yıkılan binalar olduğunu bildirdi: “Deprem oldu lütfen güvenli yerlere geçelim. Maalesef yıkılan binalarımız var. Rabbim korusun.” 

Maraş Depremi

Maraş Depremi

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin neden olduğu yıkım, gün aydınlığında ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler