1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. DBP ve HDP'li 4 Kişi Daha Tutuklandı
Kars’tan Yardımlar Devam Ediyor

Kars’tan Yardımlar Devam Ediyor

Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle, Kars'tan bölgeye yardımlar devam ediyor.

A+A-

Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle, Kars'tan bölgeye yardımlar devam ediyor.

...güncelleme 10 Şubat / 15.57

AYNİ YARDIMLARA ARA VERİLDİ

Kars'tan gönderilen ayni yardımların, deprem bölgesinde büyük bir yığılmaya yol açması nedeniyle toplanan ayni yardımlara bir süreliğine ara verildi.

Gönderilen yardımların dağıtılmasının ardından yeni ihtiyaç oluşuncaya kadar vatandaşların nakdi yardımda bulunması istendi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada; "Kıymetli vatandaşlarımız büyük bir dayanışma-paylaşma ruhuyla depremzedeler için yapılan ayni yardımlar, deprem bölgesinde birikmeye yol açmış olup ihtiyaç oluşuncaya kadar ayni yardımlara ara verilmiştir. Nakdi yardımlarınızı, belirtilen hesaplara göndermenizi rica ederiz" denildi.

DÜVESİNİ SATIP, YARDIM ETTİ

Karslı 70 yaşındaki nine, sattığı düvesinin parasını depremzedelere bağışladı.

Kars'ın Akyaka ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Sarıgül Kaçan düvesini satıp, karşılığında aldığı 13 bin lirayı depremzedelere bağışlanmak üzere köy muhtarı oğlu Selahattin Kaçan'a vererek Akyaka Kaymakamı Selçuk Köksal ulaşmasını sağladı.

33 TIR YARDIM YOLA ÇIKTI

Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kars'tan bölgeye yardımlar sürüyor.

Kars'tan deprem bölgesine bugün (8 Şubat) itibariyle 33 tır ayni yardım su, battaniye, gıda, hijyen malzemeleri, 56 araç ve iş makinesi ve 324 personel gönderildi.

15 BİN EKMEK AFAD'A TESLİM EDİLDİ

Kars'taki fırıncılar depremzedelere ulaştırılmak üzere 15 bin adet ekmeği AFAD İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

SARIKAMIŞ'TAN BÖLGEYE YARDIM

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde toplanan 2 TIR dolusu yardım bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

KARS'TAN 9 TIR YOLA ÇIKTI

Kars'ta yurttaşlardan toplanan yardımlarla birlikte, AFAD İl Müdürlüğü'ne ait cep depolardan 400 çadır, bin 920 battaniye, bin 692 yatak, 216 aile mutfak seti, bin 320 yastık-çarşaf seti, toplam 9 TIR ile depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

KAFKAS ÜNİVERİSTESİ'NDEN ÇAĞRI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Maraş merkezli depremde enkaz altında kalanlara yardım için "Üniversitemiz Yardım Kampanyası" başlığı ile çağrıda bulundu.

STK'LARLA TOPLANTI

Kars'ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplandı.

Deprem bölgesine yönelik yardımların planlamasının görüşüldüğü toplantıda, Kars'tan deprem bölgesine gönderilmek üzere ayni yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarını, AFAD İl Müdürlüğü ve Kars Belediyesi'ne teslim edilmesinin gerektiği bildirildi.

Ayrıca, yapılacak ayni yardımların kullanılmamış ürünler olması gerekiyor. Kullanılmış ürünler kabul edilmeyecek. Maddi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların ise paylaşılan hesap numaralarına yardım yapmaları istendi.

HDP’DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Büyük bir yıkıma neden olan depremin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü enkaz bölgelerine dayanışma çağrısı yaptı. 

HDP’nin sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada, “Depremden zarar gören insanlarımız için dayanışma çağrısı yapıyoruz. Yaralarımızı birlikte saralım.” ifadelerine yer verdi.

DSİ'DEN BÖLGEYE EKİP 

Devlet Su İşleri (DSİ) Kars 24. Bölge Müdürlüğü'de görevli ekipler, iş makineleriyle depremden etkilenen illere gönderildi.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek için ekip oluşturuldu.

Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğünde görevli 16 personel de iş makineleriyle deprem bölgesine gönderildi.

Müdürlüğe bağlı 2 paletli ekskavatör, 2 treyler, 1 akaryakıt tankeri, 7 kamyon, 7 kamp treyleri, 2 arazi aracı deprem bölgesine sevk edildi.

ADIYAMAN'A SAĞLIK PERSONELİ GÖNDERİLDİ

Kars'ta görevli sağlık çalışanlarının depremden etkilenen kentlerdeki çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve birçok ilde yıkıcı etkisi hissedilen depremin yaralarını sarmak amacıyla bölgeye ekip göndermeye devam ettikleri belirtildi.

Açıklamada, "Kars'tan Adıyaman'a gönüllü olarak 10'u uzman 24 hekim, 14 hemşire, 1 anestezi teknikeri olmak üzere 39 sağlık çalışanı gönderildiği" kaydedildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Maraş merkezli depremde enkaz altında kalanlara yardım için Kars’tan çok sayıda ekip bölgeye gönderildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Şehrimizden; AFAD 3 araç 11 personel, UMKE 2 araç 10 personel, 112 Acil 1 araç 3 personel, Jandarma 1 araç 6 personel, 2 köpek, Çevre Şehircilik Müdürlüğü 2 araç, 8 personel, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 1 araç, 12 personel ile deprem bölgesine hareket etmişlerdir” denildi.

AK PARTİ’DEN YARDIM KAMPANYASI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars İl Başkanı Adem Çalkın, ülkeyi yasa boğan 10 ilde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Yardımların AK Parti Kars İl Başkanlığında toplanacağını, ardından da deprem bölgelerine gönderileceğini söyleyen Çalkın, “Bugün bütün ülkemiz büyük bir hüznü yaşıyor.  Tüm Kars halkı olarak deprem bölgesine yaşayan vatandaşlarımızın ortak acılarını yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifalar diliyoruz. Devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde tüm kurumlarımız görev başındadır. Bizlerde AK Parti Kars İl ve teşkilatları olarak Genel Merkezimizin de talimatlarıyla acilen ne yapabiliriz diye istişare ettik. Ve bir yardım kampanyası başlattık. Bizler boş duramayız. Kars’taki tüm kurumlarımızda Valiliğimizin koordinasyonunda depremin hemen ardından arama kurtarma çalışmaları için bölgeye uzman ekipler gönderdi. Bizlerde halkımızın yapacağı yardımları parti binamızda depolayıp deprem bölgelerine ulaştıracağız. Kars halkına çağrı yapıyoruz özellikle vatandaşlarımız tarafından kullanılmamış, çadır, battaniye, mont, bot, uyku tulumu, içlik temiz giysi, katalitik soba, konserve, kuru gıda, bebek maması, çocuk bezi, el feneri, power bank, temizlik ve hijyen malzemelerini il binamıza teslim etsinler. Ülkemizin başı sağolsun!” dedi.

TORAMAN’DAN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman'dan deprem bölgesine acil yardım çağrısı yapıldı.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Gaziantep, Adana, Hatay. Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis olmak üzere birçok ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Toraman, “Afet bölgelerinde enkaz altında kalan tüm vatandaşlarımızın ivedilikle kurtarılması için sürdürülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Arama kurtarma çalışmalarında görev alan tüm görevlilerimize Allah'tan güç ve kuvvet diliyoruz. Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. Başta AFAD ve belediyelerimiz olmak üzere ilgili tüm devlet kurumlarımızın koordinasyon ve titizlik içinde yürüteceği çalışmalarla birlikte milletimizin desteği ve dualarıyla bu zor günleri de aşacağız. 85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm aralarımızı hızla saracak. Bu felaketi birlik ve beraberlik içinde atlatacağız.” açıklamasında bulundu.

KATSO'DAN YARDIM KAMPANYASI

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından deprem bölgesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Maraş merkezli ve 10 ili vuran, ne yazık ki yüzlerce insanın da hayatını kaybettiği depremle ilgili KATSO, kapsamlı bir yardım çalışması başlatıldı.

Yardımların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve AFAD organizasyonunda ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda gerçekleşeceği belirtildi.

KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞI

Kars’ta Kızılay tarafından Faikbey Caddesi üzerinde oluşturulan kan bağışı kampanya noktasına akın eden yurttaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler