1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Karabağ'dan Ermenistan'a İnsan Göçü
Beşar Esad'ın Eşi Esma Esad'a Lösemi Teşhisi.. Tedavi Süreci Başlıyor!

Beşar Esad'ın Eşi Esma Esad'a Lösemi Teşhisi.. Tedavi Süreci Başlıyor!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı.

A+A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı.

Suriye Devlet Başkanlığı, Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın lösemi teşhisi konulduğunu duyurdu.

5 sene önce meme kanserini yendiği bilinen 48 yaşındaki Esma Esad, özel bir tedavi protokolü gerektiren bir sürece girecek ve bu nedenle kamuya açık etkinliklere katılamayacak.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Geçen yıl eşi Beşar Esad'la birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştirdiği ziyaret, dikkatleri üzerine çeken bir olay olmuştu. Bu ziyaret, 2011 yılından bu yana Esad'ın ilk yurtdışı resmi ziyareti olmuştu ve BAE Emiri'nin annesi Fatma bin Mübarek ile görüşme fırsatı bulmuştu.

SURİYE KALKINMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYOR.

Eski yatırım bankacısı olan İngiltere doğumlu Esma Esad, Suriye'deki savaşın başlamasının ardından hayır işlerinde aktif rol almaya başladı.

Esma Esad, Suriye'deki savaşın başlamasının ardından özellikle öldürülen askerlerin aileleriyle bir araya gelerek destek olmuştu.

Aynı zamanda Suriye Kalkınma Birliği adlı sivil toplum kuruluşunu yöneten Esad, ülkesinde yardım ve kalkınma faaliyetlerine katkı sağlayan önemli bir isim olarak biliniyor.

TEDAVİ SÜRECİ VE SAĞLIK DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Suriye'deki siyasi arenayı etkileyebileceği belirtilen lösemi teşhisi ile ilgili tedavi süreci ve sağlık durumunun yakından takip edileceği belirtildi.

Esad'ın kamuoyundan uzak kalacağı bu dönemde, Suriye Kalkınma Birliği'nin faaliyetlerinin nasıl devam edeceği de merak konusu olacak.

48 yaşındaki Esma Esad'ın özel bir tedavi protokolüne alınacağı ve izole bir şekilde sağlık durumu yakından takip edilecek ve tedavi süreci hakkında kamuoyuna düzenli olarak bilgi verileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.