S&P: Türkiye'de Bankacılık Krizi İhtimali Var

S&P: Türkiye'de Bankacılık Krizi İhtimali Var

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P), Türkiye'de bir bankacılık krizi yaşanması ihtimalinin günceliğini koruduğuna dikkat çekti.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P), Türkiye'de bir bankacılık krizi yaşanması ihtimalinin günceliğini koruduğunu dikkat çekerek riskin yıl başına göre daha düşük olduğu yorumunda bulundu.

T24'te yer alan habere göre, Standard and Poor's'un geçen hafta Türkiye'nin kredi notuyla ilgili yaptığı değerlendirmeye dair gerçekleştirilen toplantıda, "Türk bankacılık sektöründe sorunlu kredi stokunun gelecek yıl veya sonrasında yüzde 20 seviyesine doğru yükselmesini bekliyoruz" dendi.

Toplantıdan notlar şöyle: 

-Türkiye'de bankacılık krizi olasılığı hala var, ancak risk yılın başlarına göre daha düşük.

-Türkiye'de sermaye kontrolleri uygulanması bizim temel beklentimizden çok uzakta. Sermaye kontrolleri hükümetin başvurabileceği son çare olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.