1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Volkswagen'in Cirosu Dudak Uçuklattı
Sosyal Yardımların İkinci Kısmı Başladı

Sosyal Yardımların İkinci Kısmı Başladı

Covid-19 önlemleri kapsamında devreye sokulan ve ihtiyaç sahiplerine bin TL olarak ödenen sosyal yardımların ikinci kısmı başladı.

A+A-

Covid-19 önlemleri kapsamında devreye sokulan ve ihtiyaç sahiplerine bin TL olarak ödenen sosyal yardımların ikinci kısmı başladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardımlarda, 2. Faz dönemi açıldı. Peki bu sosyal yardımlardan kimler yararlanabilir? İşte bin TL sosyal yardımlarla ilgili tüm bilgiler...

Daha önce PTT kanalı ile bin TL olarak yapılan sosyal yardımların ikinci kısmının olacağı açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardımların 2. Faz olarak devam edeceğini söyledi. Peki 2. Faz yardımlardan kimler yararlanabilecek?

2. FAZ YARDIMLAR NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu ve Coronavirüs ile mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını açıkladı.

İlk fazda toplam da 2 milyon 111 bin haneye bin TL yardım yapıldığını söyleyen bakan, ikinci fazda bin TL olarak yapılacak sosyal yardım da 2 milyon 300 bin haneye ulaşacağını söyledi. Bakan Selçuk; “2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000'er TL nakdi destek vereceğiz”  diye konuştu.

2. FAZ BİN TL SOSYAL YARDIM PARASI İÇİN BAŞVURU OLACAK MI?

Bakanlığın yeni nakdi yardımına, 1. Faz'da olduğu gibi yine başvuru yapılmayacak. Coronavirüsten ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafından tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evde ödenecek.

KİMLER SOSYAL YARDIM PARASI ALABİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un duyurduğu 2. Faz nakdi yardımlara, Coronavirüsü öncesi devletten sosyal yardım alanlar ve 1. Fazda bin liralık yardımda bulunulan kişilere ikinci defa yardım yapılmayacak.

3. FAZ YARDIMLARI BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN OLACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. Faz yardımların tamamlanmasının ardından 3. Faz için de hazırlıkların başlayacağını söyledi.

Bakan Selçuk, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Coronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

Selçuk, 3. fazın başvuru sürecinin ayrıca duyurulacağını da belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.