Gürcistan Askeri Heyeti ÇILDIR'da

Ardahan Posof Türközü Sınır Kapısı'ndan geçerek Çıldır ilçesine gelen Gürcü askeri yetkililer, ilçede gezi ve incelemelerde bulundu.

Ardahan Posof Türközü Sınır Kapısı'ndan geçerek Çıldır ilçesine gelen Gürcü askeri yetkililer, ilçede gezi ve incelemelerde bulundu.

Çıldır ilçesinde yakın zamanda açılması planlanan Aktaş Sınır Kapısı için çalışmalar aralıksız sürerken, Türk ve Gürcü heyetlerin karşılıklı olarak yaptıkları ziyaretler devam ediyor. Aktaş Sınır Kapısı yakınında bulunan Gürcistan Ahılkelek ilçesindeki askeri birlikten gelen heyet, Çıldır Kaymakamı Önder Çan ve İlçe Emniyet Amiri Ayhan Bediz tarafından karşılandı. Av tüfeği satan mağazaya girip ilçeyi gezen heyet, daha sonra kaymakamın makamında Çıldır'la ilgili bilgi aldı.

Gürcü askerler, Çıldır Hükümet Konağı'ndaki ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ile önündeki Atatürk ve vekillerle askerlerin bulunduğu tabloyu yakından inceledi. Atatürk'e hayranlıklarını tercümanları aracılığıyla dile getiren heyet, buradan ayrılarak Çıldır Gölü kenarında balık restoranına gitti. Yemek sonrası, heyet Posof Türközü Sınır Kapısı'ndan tekrar Gürcistan'a gitti.

Diğer Haberler

Doğanın Kusursuz Dengesi.. 'İnci Kefali'nin Gece Yolculuğu!
Anayasa Görüşmeleri.. TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Parti Ziyareti!
Yeniden Refah Lideri Bölgede.. Erbakan, Göle'yi Ziyaret Edecek!
Birecik Açıklaması.. İddiaların Sebebi Girdiği Kirli İlişkilerdir!
Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi.. Kars'ta 'Ağır Silah Atışı' Yapılacak!
Kars, Ağrı ve Iğdır İçin Uyarı.. Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Yaşasın 1 Mayıs.. İşçiler ve Emekçiler Meydanları Doldurdu!
Seçim Gerginliği.. Kağızman Denizgölü'nde Muhtarlık Kavgası!