1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump ve Kim, Singapur’da Buluştu
S. Arabistan ve Kanada Arasında Kriz

S. Arabistan ve Kanada Arasında Kriz

Suudi Arabistan Havayolları, Kanada uçuşlarını durdurma kararı aldığını duyurdu.

A+A-

Suudi Arabistan Havayolları, Kanada uçuşlarını durdurma kararı aldığını duyurdu.

Suudi Arabistan Havayolları, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kanada'ya düzenlenen tüm seferlerin ve Kanada'dan ülkeye gerçekleştirilen tüm uçuşların durdurulması yönünde bir karar alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, şuana kadar satış işlemi gerçekleştirilmiş biletlerin uygulamadan muhaf tutulacağı ve kimsenin mağdur edilmemesi için şirketin gerekli çalışmaları yürüttüğü belirtildi.

Kanada ile yaşanan diplomatik kriz hakkında açıklama yapan Adil el-Cubeyr, "Suudi Arabistan Krallığı hiçbir ülkenin içişlerine karışmadığı gibi başka bir ülkenin de kendi içişlerine karışmasına asla müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kanada'nın ülkedeki aktivistleri serbest bırakması yönünde çağrıda bulunması üzerine Suudi Arabistan, bu sabah ülkedeki Kanada Büyükelçisinin 24 saat içerisinde ülkeyi terk etmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler