1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kışanak, Akat Ata ve Anlı Tutuklandı
Roboskî'de Katledilen 34 Kişi Mezarları Başında Anıldı

Roboskî'de Katledilen 34 Kişi Mezarları Başında Anıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 19'u çocuk 34 kişi mezarları başında anıldı.

A+A-

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 19'u çocuk 34 kişi mezarları başında anıldı.

Roboskî'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 12 yıl geçti.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Roboskî Katliamının 12'nci yılında katledilen 19'u çocuk 34 kişi, mezarları başında anıldı.

Bugün başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katliamın yıl dönümünde mezarlıkları ziyaret ederek bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişi için mezarları başında anma gerçekleştirildi.

AİLELER, HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFLARIYLA MEZARLIĞA YÜRÜDÜ.

Roboskîli aileler, anma öncesi hayatını kaybeden çocuklarının fotoğraflarıyla mezarlığa yürüdü.

Anmaya, katledilenlerin aileleri ile Anmaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, EMEP Eş Genel Başkanı Seyit Aslan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçük, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetimin Kurulu Üyesi Ali Bayram, bölge baro başkanları, milletvekilleri ve bölge kentlerinden gelen çok sayıda kişi katıldı.

Roboskîli aileler adına konuşan Halime Encü, 12 yıldır yaralarının taze olduğunu belirterek, “Failler yargılanmayana dek içimiz rahat etmeyecek. Biz yoksulduk, ekmeğimizdeydik. Başka bir şey değildi. Allah’a havale ediyorum. Yüreğimiz yandı. Tekrar gelen herkese teşekkür ederim” dedi.

Katliamda yakınlarını kaybedenler adına konuşan Halime Encü'nün ardından mezarlıktaki anmada siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de konuştu.

Konuşmaların ardından hayatını kaybedenlerin mezarları başında dualar okundu. 

Anma, mezarlara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.