1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Rahvan At Yarışları Şampiyonası Ardahan’da Yapılacak
Pervin Buldan, ‘HDP Niye Aday Çıkarmasın?’

Pervin Buldan, ‘HDP Niye Aday Çıkarmasın?’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Iğdır'da "HDP kendi ittifaklarıyla adayını çıkaracak" mesajı verdi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Iğdır'da "HDP kendi ittifaklarıyla adayını çıkaracak" mesajı verdi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Iğdır İl Başkanlığı’nın 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuştu.

Dün (7 Ocak) Kars İl Kongresi’nde “HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak” sözlerinin ardından başlayan tartışmalara değinen Buldan, “Herkesin gözü HDP’de yani bizde. Aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı?  Millet İttifakı’nı destekleyecek mi desteklemeyecek mi? HDP’ni stratejisi yerel seçimlerdeki gibi mi olacak yoksa yeni bir hedefi mi var? Yeni bir strateji mi belirleyecek? Herkesin gözü bizde.

“Dün Kars’ta bir açıklama yaptım; HDP kendi adayını açıklayacak ve kendi adayıyla seçimlere girecek dedim. Dünden beri tartışılan tek mesele HDP’nin aday çıkarıp çıkarmama meselesi. HDP niye aday çıkarmasın? HDP’nin sizden ne farklı var?

Bütün bunları göz önünde tutarak bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifaklarıyla birlikte adayını çıkaracak. Emek ve Özgürlük İttifakı, kadın ittifakı, Kürt ittifakı, demokrasi güçlerinin ittifaklarıyla birlikte HDP’nin aday çıkarması elbette ki bazılarını hem hayallerini hem de ileriye dönük bütün bu yapacakları stratejilerini alt üst edecek. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Kürt halkı ve dostlarına cezaevlerini ve mezarlığı reva görenler kaybetmeye mahkumdur.

“HDP bu ülkede bir irade değil mi? HDP bir siyasi parti değil mi? Seçimlere girme hakkı var mı yok mu? Bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iradesine sahip mi değil mi? Bütün bunları göz önünde tutarak bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifaklarıyla birlikte adayını çıkaracak.

“Emek ve Özgürlük İttifakı, kadın ittifakı, Kürt ittifakı, demokrasi güçlerinin ittifaklarıyla birlikte HDP’nin aday çıkarması elbette ki bazılarını hem hayallerini hem de ileriye dönük bütün bu yapacakları stratejilerini alt üst edecek. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Kürt halkı ve dostlarına cezaevlerini ve mezarlığı reva görenler kaybetmeye mahkumdur.”

'AKP'YE OY VEREN KÜRT KARDEŞLERİME SESLENMEK İSTERİM'

“Özellikle AKP-MHP ittifakının başta Kürtler olmak üzere tüm demokrasi güçlerine, ötekileştirilenler, ezilenlere, yok sayılara karşı zulmünü, zorunu, baskısını ve şiddetini asla unutmayalım. Buradan AKP’ye oy veren Kürt kardeşlerime bir kez daha seslenmek isterim. HDP’ye yapılan zulmü bir kez daha görmenizi isterim. HDP’ye yapılan baskıyı, uygulanan şiddeti, HDP’yi demokratik siyasetin dışına atmaya çalışanları bütün bunları AKP’ye oy verenlerin bir kez daha gözünün önünden geçirmesi gerektiğini ifade etmek isterim.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler