1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa’da Genel Seçimleri Macron’un Partisi Kazandı
Olimpiyatlarda Bir Haftanın ARDINDAN

Olimpiyatlar'da Bir Haftanın ARDINDAN

Londra Olimpiyatları'nda bir haftanın geride kalmasının ardından Türkiye adına yarışan 114 sporcudan 32'si elendi

A+A-

Londra Olimpiyatları'nda bir haftanın geride kalmasının ardından Türkiye adına yarışan 114 sporcudan 32'si elendi. İlk haftada 50 ülkenin madalya aldığı olimpiyatta, 42 madalya ile ABD birinci sırada yer alıyor. Türkiye henüz madalya kazanamadı.

 

Londra Olimpiyatları'na rekor bir sayıyla giden Türkiyeli sporcular beklenen başarıyı henüz gösteremedi. 16 dalda 114 sporcu ile Londra'ya giden kafilede, 12 dalda yarışan 32 sporcu şimdiden olimpiyatlara veda etti.

Halterde hayal kırıklığı

Türkiye'nin madalya beklediği spor dallarının başında gelen halterde yarışan 9 dokuzi sporcudan hepsi elendi. Erkeklerde 62 kiloda Erol Bilgin ve Hurşit Atak, 69 kiloda Mete Binay ve Bünyamin Sezer, 85 kiloda Nezir Sağır, kadınlarda ise 48 kiloda Nurdan Karagöz, 53 kiloda Aylin Daşdelen, 58 kiloda Bediha Tunadağı ve 63 kiloda Sibel Şimşek elendi. Daha önce belirlenen listede yer alan 85 kilo sporcusu Fatih Baydar ve 94 kilo sporcusu İbrahim Arat'taki doping şüphesi nedeniyle temkinli davranan Halter Federasyonu, iki halterciyi kadrodan çıkarmışdı. İki sporcunun yerine 69 kiloda Bünyamin Sezer ile 85 kiloda Nezir Sağır kafileye dahil edilmişti.

Havuzdan da altı kulaç

Türkiye'yi yüzme branşında temsil eden altı sporcu elenerek madalya umutlarını sona erdirdi. A barajını aşan 50 m serbest - 100 metre serbestte Burcu Dolunay ile birlikte 100 m kurbağalama - 200 m kurbağalamada Dilara Buse Günaydın, 100 m sırtüstünde Hazal Sarıkaya, 200 metre sırtüstünde Derya Büyükuncu ve 1500 m serbestte Ediz Yıldırımer ve FINA tarafından Londra'ya davet edilen, 100 metre serbestte yüzen Kemal Arda Gürdal elendi.

Badminton, masa tenisi, okçuluk, jimnastik

Göksu Üçtaş ile Türkiye, ilk kez olimpiyat oyunlarında jimnastik branşında temsil edildi. Sakatlığına rağmen denge aletinde yarışan Üçtaş da elendi.

Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları ile birlikte ilk kez badmintonda mücadele etti ve Türkiye'yi temsil eden ilk kadın sporcu ünvanına sahip Neslihan Yiğit ikinci turda elendi.

Londra Olimpiyatları, masa tenisinde Türkiye'nin ikinci olimpiyatı oldu. İlk sınavını Pekin Olimpiyatları'na iki sporcu ile veren Türkiye, aynı sayıyla bu kez Londra'da mücadele etti. Ancak Çin asıllı sporcular Bora Vang üçüncü turda ve Melek Hu ise ilk turda elendi.

Olimpiyatta okçuluk branşında tek sporcu olarak Begül Löklüoğlu ile katılan Türkiye, birinci turda elenmekten kurtulamadı.

Türkiye'yi yelken branşında finn sınıfında temsil eden Alican Kaynar toplamda 10 yarış sonrasında genel sıralamada 24 yelkenci arasında 18. sırayı alarak elendi.

Judoda olimpiyatlara iki sporcu ile giden Türkiye'ye iki sporcudan da iyi haber gelmedi. +78 kiloda Gülşah Kocatürk ve 73 kiloda yarışan Sezer Huysuz rakiplerine yenilerek elendiler.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi boksda temsil eden altı sporcudan 60 kiloda Fatih Keleş ve 52 kiloda Selçuk Eker elendi.

Türkiye'yi bisiklet turunda temsil eden üç sporcudan biri olan Ahmet Akdilek elendi. Yol bisikleti kategorisinde yarışan milli bisikletçi olimpiyatlara veda etti.

Londra Olimpiyatları'na atıcılık branşında beş sporcuyla katılma hakkını elde eden Türkiye, tarihinin en yüksek katılım sayısına ulaştı. Üç erkek ve iki kadın sporcu ile olimpiyatlara katılan Türkiye'den Çiğdem Özyaman olimpiyatlara veda etti.

Türkiye, rekor bir katılımla atletizmde 33 sporcu ile olimpiyatlara katıldı. Atletizmde 33 sporcunun yarıştığı olimpiyatta ilk hafta dört sporcu elendi. Çekiç atmada Eşref Apak, gülle atmada Hüseyin Atıcı, 100 metrede Nimet karakuş ve 400 metrede Pınar Saka elendi. Fakat Pınar Saka Türkiye adına 4x400 bayrak yarışında da mücadele edecek.

ABD 42 madalya ile birinci sırada

Olimpiyatlarda bir hafta geride kaldı. Ülkelere dağıtılan madalyalar ise şekil almaya başladı. Bir haftalık zaman dilimine göre madalya sıralamasının başında 42 madalya ile ABD geliyor. ABD ile Çin'in madalya sayılarının eşit olmasına rağmen, ABD'nin madalyalarının 21'i altın olduğundan birinci sırada yer alıyor. Çin ise 20 altın madalya ile ikici sırada bulunuyor. ABD ve Çin'i 16 madalya (9 altın) ile Güney Kore, 22 madalya( 8 altın) ile Büyük Britanya ve 19 madalya (8 altın) ile Fransa takip ediyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.