NYT: Rakka'yı YPG Kuşatacak

NYT: Rakka'yı YPG Kuşatacak

New York Times gazetesi de Rakka operasyonunun planlamasının hazır olduğunu yazdı. Gazeteye göre Rakka operasyonu üç adımdan oluşacak

A+A-

Musul operasyonundan hemen sonra başlatılması planlanan Rakka operasyonu için uluslararası alanda siyasi ve askeri görüşmeler devam ediyor. ABD, YPG'nin çoğunlukta olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin, Rakka operasyonunda yer alacağını açıklamıştı. 

New York Times gazetesi de Rakka operasyonunun planlamasının hazır olduğunu yazdı. Gazeteye göre Rakka operasyonu üç adımdan oluşacak. İlk olarak hava saldırılarının yapılacağı belirtilen yazıda, ikinci adımda YPG'nin Rakka'yı kuşatacağı iddia edildi. Operasyondaki üçüncü adımın ise Arapların çoğunlukta olduğu güçlerle kente operasyon yapması olduğu ifade edildi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da daha önce, “Ortaklarımızla Rakka’nın izolasyonu için hazırlıklara başladık. Musul operasyonuyla örtüşme olacak. Bu planımızın parçası ve buna hazırlandık. Rakka operasyonu birkaç hafta içinde başlayabilir" demişti.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.