Murat Karayılan, Asıl Siz Çekin GİDiN !

Murat Karayılan, Asıl Siz Çekin GİDiN !

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Sterk TV'de yayınlanan yılbaşı mesajında gündemdeki konularla ilgili konuştu.

A+A-

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Başbakan’ın PKK’lilerin silah bırakıp başka ülkelere gidebileceği sözlerine “Asıl siz çekin gidin ülkemizden” diye yanıt verdi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Sterk TV’de yayınlanan yılbaşı mesajında gündemdeki konularla ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan’ın bir süredir dile getirdiği “Silah bırakan PKK’lilerin başka ülkelere gidebileceği” sözlerine yanıt veren Karayılan, “Erdoğan diyor ki ya Türkleşerek tek milleti kabul edeceksiniz ya da nereye gidiyorsanız gidin. Ben de diyorum ki sizin ne işiniz var ülkemizde. Burası Kürdistan'dır. Bizim ülkemizdir. Asıl siz çekin gidin ülkemizden” diye konuştu.

Karayılan, Abdullah Öcalan’la müzakerelerin yeniden başladığının açıklandığı bir döneme denk gelmesi nedeniyle de dikkat çeken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz şu anda güçlüyüz. Mücadelemizden geri adım atmayız. Ancak eğer Kürt halkını tanırlarsa, hakikati görür ve kabul edip işgalci politikalarda vazgeçerlerse biz de diyalog ve müzakere yoluyla sorunların çözülmesinden yanayız."

Yeni Ortadoğu’da Kürtler de yerini alacak
Suriye’nin Kürt bölgesindeki gelişmeler hakkında da konuşan Murat Karayılan, 19 Temmuz’da Erbil’de Suriye Kürt gruplar arasında yapılan anlaşmayla başlayan süreci “devrim” olarak niteledi. Bu sürecin Kürtler açısından tarihsel önemde olduğunu savunan Karayılan, Kürtlerin 2012 yılında kazanımlarını koruduğunu ve bundan sonra da koruyacağını söyledi.

Ortadoğu sisteminin çöktüğünü ve yeni bir sistem tasarımının devam ettiğini söyleyen KCK Yürütme Konseyi Başkanı, bu yeni tasarımda Kürt halkının da yerini alacağını belirtti.

Abdülkadir Selvi: “Öcalan’la Fidan görüştü”
Bugün Abdullah Öcalan’la devlet arasındaki görüşmeler konusundaki bir iddiayı ise Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi yazdı. Abdullah Öcalan’la doğrudan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görüştüğünü iddia eden Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Yeni süreçte Öcalan'la diyalog, açlık grevlerinin devam ettiği Ekim ayında başlıyor.

İkinci görüşme Kasım ayında gerçekleşiyor.

Her iki görüşme MİT Başkan Yardımcısı seviyesinde yapılıyor.

Aralık ayındaki görüşmeye ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan gidiyor.

Bir takvim üzerinde konuşuluyor mu?

Oslo devlet içinde çok büyük bir deneyim oldu. Çözüme endeksli ve bir takvim dahilinde yapılmayan görüşmelerden sonuç almanın zor olduğu tecrübe edildi.

Takvime dayalı ve çözüme endeksli bir süreç başladı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görüşmesi 16 Aralık tarihinde gerçekleşti.

Öcalan, sözüne güvenilir bir isim olması ve arkasında siyasi iradenin tam desteği bulunması nedeniyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşmeyi öneriyordu. Ancak Oslo sürecinde yaşananlar nedeniyle Hakan Fidan çekimserdi. O sorun da aşılmış gözüküyor.

Hükümet kanadını yokladım, çözüm için 'Başbakan Erdoğan'ın güçlü iradesi var' dediler.

Umut verici.

Yeni yılda hediyeleriyle Noel Baba değil, Tayyip Baba geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.