1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. ‘Asfalt Şantiyesi’nde İş Kazası: 3 Yaralı
Mimar Engin Sadak Vefat Etti...

Mimar Engin Sadak Vefat Etti...

Kars Mimarlar Odası İl Temsilcisi mimar Engin Sadak hayatını kaybetti.

A+A-

Kars Mimarlar Odası İl Temsilcisi mimar Engin Sadak (67) hayatını kaybetti.

Kars’ta uzun yıllar serbest mimarlık yapan ve Mimarlar Odası Kars İl Temsilciliği görevini yürüten Engin Sadak, İstanbul'da dün akşam (24 Şubat) saatlerinde hayatını kaybetti.

Engin Sadak İstanbul'da toprağa verilecek...

ENGİN SADAK KİMDİR?

12 Mayıs 1949’da Kars’ta doğdu. İlkokul tahsilini babası merhum Şirzat Turan Sadak’ın yargıç olması nedeni ile Adıyaman, Kahta, Çorum, Sungurlu, Kars, Iğdır 12 Kasım İlkokulunda tamamladı.

Ortaokula Nevşehir’in Gülşehir kazasında başladı, daha sonra Mardin’in Midyat kazasında devam etti, Kars merkez ortaokulunda tamamladı.

1963 senesinde Haydarpaşa Lisesi’nde okudu.

1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesine girdi. Mimarlık eğitimi alarak serbest piyasada çalışmaya başladı.

1983 senesinden beri serbest mimar olarak görev yapan Sadak, aynı zamanda Mimarlar Odası Kars İl Temsilciliği görevini de yürütmekteydi... Sadak ayrıca yerel seçimlerde MHP'den belediye başkanlığına aday aday olmuştu.

engin-sadak-001.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.