1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Arnavutluk Büyükelçisinden Sırplara Sert Tepki
MHP'de Disipline Aykırı Hareket Eden 3 İlçe Teşkilatı Kapatıldı

MHP'de Disipline Aykırı Hareket Eden 3 İlçe Teşkilatı Kapatıldı

MHP'nin Adana'daki Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe teşkilatları kapatıldı.

A+A-

MHP'nin Adana'daki Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe teşkilatları kapatıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kapatma kararının gerekçesini "yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri" olarak açıkladı.

Yalçın, aynı gerekçelerle Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün görevine son verildiğini ve disiplin kuruluna sevk edildiğini aktardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın, "Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

1999 yılından 2014 yılına kadar Ceyhan Belediye Başkanı olarak görev yapan Hüseyin Sözlü, 2014 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 

2019 seçiminde Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olan Sözlü, yüzde 42,83 oy oranı ile ikinci olmuş, koltuğunu CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Zeydan Karalar'a devretmişti.

Sözlü, 17 Temmuz 2019'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Başdanışmanlığı görevine getirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.