1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Soylu’dan Bayram Sonunda Uzlaşma Çağrısı
MHP Meclis'te Grup Kuramıyor!

MHP Meclis'te Grup Kuramıyor!

AK Parti’nin hesabına göre MHP’nin çıkaracağı vekil sayısı 20’nin altında.

A+A-

AK Parti'nin, 24 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala, yaptırdığı anketlerle Cumhur İttifakı’nın il il çıkaracağı milletvekili sayısını hesapladığı belirtildi.

AK Parti'nin yaptığı hesaba göre ittifak ortağı MHP'nin 20'nin altında vekil çıkaracağı öne sürüldü. Bu hesaba göre, kulislerde MHP'nin Meclis'te grup kuramayacağı konuşuluyor. 

Erdem Gül'ün Cumhuriyet'te yer alan haberine göre AK Parti, hiçbir şeyi şansa bırakmayıp tüm adımlarını anketlere göre atma özelliğini bu seçimde de sürdürüyor. 24 Haziran seçimlerine ilişkin iktidar partisinde anketler üzerinden kendisinin ve ortağı MHP’nin çıkarabileceği milletvekili sayısına ilişkin hesaplamalar yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, daha önce sadece kendisi için 301 hedefi olan AK PARTİ, bu kez MHP ile birlikte 301’i bulmayı yeterli görüyor. AK Parti’nin hesaplamalarına göre, HDP ile birlikte muhalefeti oluşturan Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nın parlamentodaki oranları birbirine çok yakın seyrediyor. İktidarla muhalefet arasındaki farkın 10-20 milletvekili arasında olacağı tahmini yapılıyor.

MHP 20 SANDALYEYİ BULAMIYOR 

AK Parti’nin hesaplamalarında en dikkat çekici tahmin MHP’nin sandalye sayısı. Buna göre MHP, Meclis’te grup kurma sayısı olan 20 sandalyeyi bulamıyor. AK Parti’nin bu hesabının gerçekleşmesi halinde MHP Meclis’te grubu bulunan partiler arasından çıkmış olacak.

Son günlerde AK Parti ile bizzat MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de dahil olduğu polemiklerin bu tür sandalye sayısı konusunda yaşanan rekabet ile ilgili olduğu kulislerde konuşuluyor.

AK Parti’nin hesaplamalarına göre, CHP hala sahip olduğu 130 civarındaki milletvekili sayısını büyük oranda koruyor. Yine hesaplamalar ilk kez gerçek oy oranı ortaya çıkacak olan Meral Akşener’in İYİ Partisi’nin 50’nin üzerinde milletvekili ile Meclis’te temsil edileceğini gösteriyor. HDP de aynı hesaplamalara göre kıl payı yüzde 10 barajını aşarak mevcut milletvekili gücünü koruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler