Mesud Barzani Görevi Bırakıyor

Mesud Barzani Görevi Bırakıyor

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, parlamentoya gönderdiği mektupta "Peşmerge olarak mücadeleye devam edeceğim" ifadelerine yer verdi.

A+A-

IKBY Başkanı Mesud Barzani, parlamentoya gönderdiği mektupta "Peşmerge olarak mücadeleye devam edeceğim" ifadelerine yer verdi.

Barzani’nin “başkanlık görevine devam etmeyeceği ve süresinin uzatılmasını da kabul etmediği" söylediği mektupta şu ifadeler yer aldı:

“1 Kasım itibarıyla süresi dolan başkanlık görevime devam etmek istemiyorum. Aynı zamanda başkanlık yasasının değiştirilmesi veya süresinin de uzatılmasını kabul etmiyorum. Başkanın yetki ve görevinden kaynaklı yasal boşluğun yaşanmaması için en kısa zamanda tarafların toplanması gerekiyor."

Barzani bağımsızlık referandumu öncesi yaptığı açıklamada "Bağımsızlığı elde ettiğimiz an görevim tamamlanıyor" demişti.

Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Barzani'nin 1 Kasım itibariyle sona eren başkanlık süresinin uzatılmasını reddederek, bugün konuyla ilgili oturum yapılacak IKBY Parlamentosuna konuyla ilgili mektup gönderdiğini belirtmişti.

1 Kasım’da yapılması planlanan milletvekli ve başkanlık seçimleri, IKBY Parlamentosu’nda geçen hafta yapılan oturumla sekiz ay ertelemişti. Parlamento, Barzani ve yardımcısı Kosrat Rasul ile Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin'in yetkilerini dondurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.