1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selahattin Demirtaş Eşine 'Projelerini Anlattı'
Mardin, Van, Siirt ve Tunceli Belediyelerine Kayyum Atandı

Mardin, Van, Siirt ve Tunceli Belediyelerine Kayyum Atandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Siirt Belediyesi ve Tunceli Belediyesine kayyum atandı.

A+A-

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Siirt Belediyesi ve Tunceli Belediyesine kayyum atandı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediyesine, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın’ın Siirt Belediyesine, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın Van Büyükşehir Belediyesine, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner'in Tunceli Belediyesine kayyum olarak atandığı belirtildi.

11 Eylül’den beri toplam 34 DBP’li belediyeye kayyum atandı.

Seçilmiş başkanlara gözaltı, tutuklama, uzaklaştırma

Mardin’in seçilmiş belediye eşbaşkanı Ahmet Türk hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne para temin etmek ve üye olmak, görevini kötüye kullanmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni, TBMM'yi alenen aşağılamak" iddialarıyla soruşturma başlatılmıştı. Türk belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

Siirt’in seçilmiş belediye eşbaşkanı Tuncer Bakırhan dün ev baskınıyla gözaltına alınmıştı. Bakırhan, bugün erken saatlerde “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı ve görevinden uzaklaştırıldı.

Tunceli Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun dün gözaltına alınmıştı. Bul ve Altun bugün "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

Van'ın seçilmiş belediye eşbaşkanı Bekir Kaya ile dört belediye çalışanı, bugün erken saatlerde belediyeye düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Belediye binasında aramaların devam ettiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler