1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tebev Hizmetlerini Sürdürüyor
Tuncer Bakırhan’a 10 yıl 10 ay Hapis Cezası

Tuncer Bakırhan’a 10 yıl 10 ay Hapis Cezası

Siirt Belediyesi eski eşbaşkanı Tuncer Bakırhan’a 'örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla yargılandığı davada 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi

A+A-

Siirt Belediyesi eski eşbaşkanı Tuncer Bakırhan’a 'örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla yargılandığı davada 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Siirt Belediyesi eski eşbaşkanı Karslı siyasetçi Tuncer Bakırhan hakkında “örgüt üyesi olmak ve propagandası yapmak” iddiasıyla Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması görüldü. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; daha önce verilen hapis cezası kararının bozulmasıyla yeniden yargılanan Bakırhan’ın avukatlarının katıldığı duruşma Gaziantep'te görüldü.

Duruşmada savunma yapan avukatlar, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Bakırhan’a “örgüt üyesi olma” suçundan 8 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapma” suçundan, 1 yıl 3 ay 15 gün, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçundan ise 10 ay hapis cezası verdi. 

Bakırhan, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” suçlamalarından ise beraat etti.

Bakırhan’a 6 Temmuz 2018’de yargılandığı davada “örgüt üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçundan ise 1 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler