1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu’ndan, Bakan Arslan’a Taziye Telefonu
Mahmut Alınak’ın Tahliyesi İçin 'Covid-19' Başvurusu

Mahmut Alınak’ın Tahliyesi İçin 'Covid-19' Başvurusu

Geçtiğimiz Şubat ayında tutuklanan siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak’ın tutukluğunun kaldırılması için davanın görüleceği Kars 2. Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu.

A+A-

17 Şubat’ta “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak” gerekçesiyle tutuklanan siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak’ın avukatı ve oğlu Bişar Alınak, Alınak’ın tutukluğunun kaldırılması için davanın görüleceği Kars 2. Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Bugün babasını ziyaret etmek için cezaevine giden Alınak'ın aynı zamanda avukatlığını da yapan oğlu Bişar Alınak, genelge nedeniyle babasını ziyaret edemediğini söyledi.

Cezaevindeki tüm tutuklu ve hükümlülerin koronavirüs (Covid-19) salgını geçene kadar tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Avukat Bişar Alınak, bunu için savcılığa başvuruda bulunacağını açıkladı.

Bişar Alınak'ın Kars Kapalı Cezaevi önünde yaptığı açıklama şöyle: "Dün babamla görüşmeye geldim ancak genelge sebebiyle görüşemeyeceğimi söylediler. Bugün de geldim yine görüşemedim. Babamın sağlık durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz. İçeride hangi koşullarda yaşadıklarını bilmiyoruz. Cezaevindeki insaların kendilerini bu virüsten koruma şansları yok. Bu sebepten ötürü tüm tutuklu ve hükümlülerin derhal salıverilmesi gerekmektedir. Aslolan, kutsal olan yaşam hakkıdır. Babamın ve cezaevlerindeki tüm insanların yaşam hakkını savunmak için bugün adliyeye gideceğim ve babam için tahliye talebinde buluancağım. Umarım babam tahliye olur" 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler