1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Devrilen Mazot Yüklü Tanker Yandı
‘Leyla Aydemir Davası’nda Şok Gelişme

‘Leyla Aydemir Davası’nda Şok Gelişme

Leyla Aydemir'in katledilmesine ilişkin müebbet hapis cezası alan sanık Yusuf Aydemir'e verilen müebbet hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu, Aydemir tahliye edildi.

A+A-

Ağrı'da 2018 yılında dedesinin köyüne geldikten sonra kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir'in davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan amca Yusuf Aydemir tahliye edildi.

Ağrı merkeze bağlı Bezirhane (Bezirgane) köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cenazesine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 13 Ekim'de görülen karar duruşmasında Leyla'nın katledilmesinden sorumlu tutulan sanık Yusuf Aydemir'e müebbet hapis cezası verilmişti.

Leyla Aydemir’i katleden Yusuf Aydemir’in tutukluluk haline ilişkin Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde bugün görüldü. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi İstinaf Kararı'nda ceza verilen Yusuf Aydemir hakkında üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi. Mahkeme ayrıca diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını da bozdu.

Kararda, şu ifadelere yer verildi: "Sanık Yusuf Aydemir'in aşamalardaki inkara yönelik ve aksi ispat edilemeyen savunmaları, mağdur, katılan ve tanık beyanları, olay nedeniyle düzenlenen tutanak içerikleri, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından düzenlenen raporlar ve tüm dosya kapsamına göre, sanık Yusuf Aydemir'in üzerine atılı suçları işlediğine dair mahkûmiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin delil elde edilemediğinden atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine ve karar kesinleştiğinde dava konusu olay kapsamında gerçek fail veya faillerin tespiti hususunda gereğinin takdir ve ifası amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirimde bulunulmasına karar verilmesi gerekirken, atılı suçlardan yazılı şekilde mahkûmiyetine karar verilmesi."

NE OLMUŞTU?

Ağrı’nın Bezirhane (Bezirgane) köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve daha sonra yaşamını yitirmiş halde bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’i katleden Yusuf Aydemir, davanın 2 Ekim’de görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış, diğer sanıklar Mehmet Ali Aydemir, Musa Aydemir, Besim Dursun, Hatun Dursun, Ayşe Artam ve Yıldırım Artam ise beraat etmişti. Dosya avukatı Erdoğan Tunç ise beraat eden sanıklar hakkında itirazda bulunmuştu. 

Leyla Aydemir Cinayetinde Şok Gelişme

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler