1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ankara'da 'Cazibe Merkezleri Programı' Toplantısı
Koçyiğit, Kars'ta 'Seçmen Kaydırma' İddialarını Gündeme Taşıdı

Koçyiğit, Kars'ta 'Seçmen Kaydırma' İddialarını Gündeme Taşıdı

TBMM'de gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla DEM Parti Grup Başkanvekili Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, AK Parti'nin yerel seçimlere yönelik gerçekleştirdiğini iddia ettiği 'taşımalı seçmen' kaydırmalarını tek tek paylaştı.

A+A-

DEM Parti Grup Başkanvekili Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM’de gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, AK Parti’nin yerel seçimlere yönelik gerçekleştirdiğini iddia ettiği 'taşımalı seçmen' kaydırmalarını paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla DEM Parti Grup Başkanvekili Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) yerel seçimlere yönelik gerçekleştirdiğini belirttiği 'taşımalı seçmen' kaydırmalarını tek tek paylaştı.

gulistan-kocyigit.jpg

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Koçyiğit, AK Parti'nin daha önce uyguladığı kayyım/kayyum atamaları ile el koyduğu halk iradesini bu sefer de seçmen taşıyarak gasp etmeyi planladığını öne sürdü.

AK PARTİ'NİN YEREL SEÇİM HİLELERİ

AK Parti'nin yerel seçimler öncesi seçmen kaydırmalarını tespit ettiğini ve bu hilenin demokratik bir seçim sürecini tehdit ettiğini ifade eden Koçyiğit, “Daha önce kayyım atamaları ile gerçekleştirdikleri gaspların ardından, bu kez seçmen taşıma stratejisi izlemeye çalıştıklarını” açıkladı.

DEMOKRATİK DEĞERLERE ZARAR VEREN STRATEJİSİ

AK Parti'nin demokratik değerlere zarar veren bir strateji izlediğini belirten Koçyiğit, “basın özgürlüğünün kullanılmasını demokratik bir seçim süreci oluşturmak yerine propaganda aracı olarak kullandığını” ifade etti.

HİLELERE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ

DEM Parti Kars il ve ilçe örgütleri ve ilgili tüm merkezi parti birimleri olarak yerelde her türlü hile ve haksızlığa karşı hazırlıklarını sürdürdüklerini ve halkın desteğinin arkalarında olduğunu belirten Koçyiğit, bu yerel seçimlerde de Kars Belediyesi'ni alarak Kars halkını belediyecilik ve hizmet anlayışlarıyla buluşturacaklarını vurgulayarak, yerelde halkın iradesini koruma taahhüdünde bulundu.

FARKLI ADRESLERDEKİ ŞÜPHELİ SEÇMEN KAYITLARI

Koçyiğit, Mayıs 2023 seçimlerinde Orduevi olarak görünen ancak gerçekte Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir adresteki seçmen sayısının % 23015,38 arttığını, benzer şekilde diğer adreslerde de şüpheli artışların yaşandığını ifade etti.

ASKERİ MİSAFİRHANE KULLANIMININ MANİPÜLASYONU

Koçyiğit, askeri misafirhane olarak kaydedilen adreslerdeki seçmen sayısındaki artışa dikkat çekti.

Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi İl Jandarma Komutanlığı Küme Evleri'nde 6 ay önce 1 kişi görünen adreste şimdi 503 kişi kayıtlı olduğunu belirtti.

YURTDIŞI SEÇMENLERİN KARS'A KAYDI

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 920 seçmenin 2024 yerel seçimlerinde Kars Merkez'e kaydedildiğini ifade ederek, bu durumun şaibeli olduğunu dile getiren Koçyiğit, “AKP'nin önceki seçimlerde uyguladığı yöntemlere benzer şekilde, yerel seçim öncesi seçmen kaydırma girişimlerinin demokratik bir seçim sürecini tehlikeye attığını” vurguladı.

SEÇİM MÜHENDİSLİĞİ STRATEJİSİ

AK Parti'nin basın özgürlüğü ilkesini kullanarak demokratik bir seçim süreci oluşturmak yerine, propaganda amaçlı medya kullanımını artırdığını belirten Koçyiğit, HDP’nin belediyeyi 1.238 oy farkla kazandığı Kars’ta; belirlenen adresler ile şüpheli seçmen sayılarını paylaştı.

Koçyiğit, maddeler halinde şüpheli seçmen sayılarını ve adresleri paylaştı.

  • Cumhuriyet Mahallesi Şehit Yusufbey Caddesi No: 50/2 D:1- Adres sorgulama sisteminde Orduevi olarak görünen bu adresin Mayıs 2023 seçimlerindeki seçmen sayısı 13 iken %23015.38 (yirmi üç bin on beş) artarak 3.005 olmuştur ve bu 3.005 kişiden yalnızca 10 tanesi daha önceden Kars Merkez seçmenidir.
  • Cumhuriyet Mahallesi Gazi Ahmet Muhtar Paşa 101A- 6 ay önceki seçimlerde bulunmayan ve adres sorgulama sisteminde çevik kuvvet misafirhanesi olarak görünen bu adreste 6 ay önce 0 seçmen varken şu anda tamamı erkeklerden oluşan 498 seçmen kayıtlıdır. Yalnızca 5’i daha önce Kars Merkez seçmeni olan bu 498 kişinin 185’inin Trabzon’dan geldiği görülmektedir.
  • Fevzi Çakmak Mahallesi İl Jandarma Komutanlığı Küme Evleri 1/15- Adres sorgulama sisteminde askeri misafirhane olarak görünen bu adreste 6 ay önceki seçimde 1 kişi görünürken şu anda bu adreste 503 kişi kayıtlıdır.
  • 6 ay içinde Kars Merkezden giden Karslı olmayan seçmen sayısı 1.534 iken merkeze gelen seçmen sayısı 3.264 tür.
  • 2023 Mayıs Seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 920 seçmen 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilecek şekilde Kars merkeze kaydedilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler