1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu'nun Evinin Elektriği Kesildi
Kılıçdaroğlu'nun Evinin Elektriği Kesildi

Kılıçdaroğlu'nun Evinin Elektriği Kesildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriği kesilen evinde, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile karanlıkta açıklama yaptı. 

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriği kesilen evinde, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile karanlıkta açıklama yaptı. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor. Söyleyeceklerim, halkın bu adaletsiz düzene karşı yükselttiği sestir" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem zamanını doldurdu. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.

''Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik gibi gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bölümünü beşli çeteye verdiler.

Cengiz Holding, 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik ihalesi almış. Cengiz gibiler paralarına para katarken; milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale geldi. Aç gözlü çetelere karşı halk çok öfkeli. Dünyada bu girdabın içinde. Tüm dünyada zengin azınlıklar halkların sosyal, siyasi refahını baltalıyor. Vatandaştan alıyorlar, alıyorlar, servetlerine servet katıyorlar.

Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi.

Bu zenginler servetlerinin yüzde 1'ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır.

Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını. Neoliberalizm artık can çekişiyor. Sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.

Neoliberalizmin sonu gelmiştir. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir.

Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm, şimdi karanlıkta oturacağım. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlarda halkları için harekete geçsinler. Erdoğan'a sesleniyorum enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV'yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız.

...haberin öncesi

KILIÇDAROĞLU'NUN EVİNİN ELEKTRİĞİNİ KESTİLER

Zamları protesto amacıyla elektrik faturasını ödemeyen CHP lideri, evinin elektriğinin kesildiğini duyurdu.

"Zamlar çekilene kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.