1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan, Askeri Yetkililerden Bilgi Aldı
Kılıçdaroğlu: Hazineden 6 milyar İç Edilmiş

Kılıçdaroğlu: Hazineden 6 milyar İç Edilmiş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı video ile açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı video ile açıklamalarda bulundu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sevgili Halkım, şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini hadi buyurun!" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi, ben de bürokratlara seslendim. Bu devletin bürokrasisinin hala kalbi atıyor. Yolsuzluklarla ilgili belge yağıyor." dedi.

Kılıçdaroğlu videoda; “Devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Çünkü devletle parti ayrı şeylerdir. Partiler gelir gider, devlet ise bakidir. Ama saraydaki önce Ak Partiyi zapturapt altına aldı. Sonra tüm kurucularını partiden attı. Sonra partisini ailesine peşkeş çekti. En sonunda da devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi.

Ben de bürokratlara seslendim. Çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu. Bürokrasinin yani devletin hâlâ nabzı var mı duymak istedim. Var sevgili halkım var. Bu devletin bürokrasisinin hâlâ kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hâlâ orada. Vatanseverler bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığına suç mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadım. Belge yayıyor. Yolsuzluklar, israflar, peşkeşler…

Bugün sizi bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim. Yüzlerce var. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden Çünkü 5’li çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya 5’li çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imza ile. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış daha da çok para istemişler. Ve imzalamak zorunda kalmış.” söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.