1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cerablus Operasyonuna ÖSO da Katılıyor
Kerkük'te 'Kürt Bayrağı' Kararına Onay

Kerkük'te 'Kürt Bayrağı' Kararına Onay

Kerkük Vilayet Konseyi, valiliğin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağını idari kurumlarda göndere çekme kararını onayladı. Arap ve Türkmen üyeler oylamayı boykot etti.

A+A-

Irak’ta Kerkük’ün statüsüne ilişkin tartışma sürerken, vilayet valiliğinin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağını idari kurumlarda göndere çekme yönündeki kararı resmen onaylandı. Kerkük Vilayet Konseyi’nde yapılan oylamada, bayrak kararına onay verildi.

Karara karşı çıkan Arap ve Türkmen üyeler oylamayı boykot ederken, Konsey’in Kürt üyelerinden Almas Fadıl Agha, “Kerkük artık Kürdistan’ın kalbinde. Kürdistan bayrağını çektiğinizde, bu bizim Kürdistan bölgesinin parçası olduğumuz anlamına gelir” dedi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in iki hafta önce bir kararname yayımlayarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının idari kurumlara çekilmesi karraı alması ve resmi yazışmalarda Arapça’nın yanı sıra Kürtçe’yi de resmi dil ilan etmesi Arap ve Türkmenlerin tepkisini çekmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.