1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kerkük'te IŞİD Saldırısı: 9 Polis Öldü
Kerkük'te IŞİD Saldırısı: 9 Polis Öldü

Kerkük'te IŞİD Saldırısı: 9 Polis Öldü

Irak Kerkük'te yol kenarına yerleştirilen bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu dokuz federal polis öldü. Kentte yas ilan edilirken, IŞİD'in düzenlediği belirtilen saldırı sonrası operasyon başlatıldı.

A+A-

Irak'ın petrol zengini Kerkük kentinde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu dokuz federal polis öldü.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Kerkük Polisi Müdürlüğü Basın Sorumlusu Amir Nuri, saldırıyı IŞİD'in düzenlediğini söyledi.

Saldırı, Kerkük'ün yaklaşık 30 kilometre güneybatısındaki Safra köyünün yakınlarında meydana geldi. Buna göre, daha önceden yol kenarına yerleştirilen bomba, Irak federal polis gücüne ait aracın geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlatıldı.

Nuri, saldırıyı IŞİD'in düzenlediğini ve bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi. Kerkük Valisi Rakan Said ise saldırı nedeniyle Kekük'te yas ilan etti.

Irak hükümetinin IŞİD’i bölgeden temizleyip zafer ilan etmesinin üzerinden yaklaşık beş yıl geçmesine rağmen, örgüt özellikle Kerkük, Diyala, Musul ve Selahaddin'in yanı sıra Enbar vilayetinin kırsal bölgelerinde federal güçleri ve peşmergeyi hedef almaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.