1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vişnenin Rekoltesi Sevindirdi, Fiyatı Üzdü
Kavala’ya '15 Temmuz Davası'ndan Tahliye

Kavala’ya '15 Temmuz Davası'ndan Tahliye

Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında tahliye kararı verildi.

A+A-

Kavala hakkında Gezi davasında verilen beraat kararının ardından tutuklandığı 15 Temmuz davasından tahliye kararı verildi. Ancak Kavala bu sefer de “casusluk” suçlamasıyla verilen tutuklama kararı yüzünden cezaevinden çıkamayacak.

İş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında tahliye kararı verildi.

Ancak Kavala, “casusluk” suçlamasıyla da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak.

Gezi davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde 840 gün tutulan Osman Kavala’nın, 19 Şubat 2020’de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliyesine hükmedilmiş, kararın ardından Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması gerekçe gösterilerek gözaltı kararı çıkartılmıştı. 24 saatlik gözaltı süresi dolan Kavala savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce yeniden tutuklanmıştı.

Böylece hakkında beraat ve tahliye kararı olmasına rağmen cezaevinden çıkartılmayan Kavala, AİHM’in Gezi Parkı ve 15 Temmuz darbe girişimi dosyalarından tutukluluğunun hak ihlali olduğuna yönelik kararı kesinleşmeden bir gün önce, 9 Mart Pazartesi gecesi “casusluk” soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

AİHM, 1 Kasım 2017’de tutuklanan iş insanı Osman Kavala ile ilgili olarak 10 Aralık 2019’da hak ihlali kararı vermişti.

Türkiye’nin bu AİHM kararına itiraz için üç ay süresi bulunuyordu ve bu süre Kavala “casusluk” iddiasıyla tutuklandıktan bir gün sonra doldu.

Eğer Kavala “casusluk” suçlamasıyla tutuklanmasa, 10 Mart’ta AİHM kararı uyarınca serbest bırakılması gerekecekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler