1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Anaç Koyun Keçi Destekleme Müracaatları Devam Ediyor
KAÜ'de Oylar Rektör Güven'e ÇIKTI

KAÜ'de Oylar Rektör Güven'e ÇIKTI

KAÜ rektörlük seçimlerinde mevcut Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven en fazla oyu aldı.

A+A-
Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) yapılan rektörlük seçimlerinde mevcut Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven en fazla oyu alarak birinci sırada yer aldı. Rektörlük için yarışan 8 adaydan 6'sının ismi YÖK'e gönderildi.
KAÜ’nün rektör seçimleri Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda bugün saat 10.00'da başladı. Seçimler öncesi açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, oy kullanacak öğretim üyelerine kuralları hatırlattı. Yapılan seçimlerde 181 öğretim üyesinden 170'i oy kullandı. Seçimlerin saat 16.00’da sona ermesinden sonra açılan sandıklarda oy sayımı yapıldı.
Buna göre, Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven 71 oyla birinci, Prof. Dr. Sami Özcan 44 oyla ikinci, Prof. Dr. Cevdet Bozkuş 38 oyla üçüncü, Prof. Dr. Abdülaziz Gül de 11 oyla dördüncü oldu. Sandıktan bir geçersiz ve bir de boş oy çıkarken Prof. Dr. Özkan Arslan, Prof. Dr. Şaban Maraşlı, Prof. Dr. Nurhayat Gülmez ile Prof. Dr. İsmet Takçı da birer oy aldı. YÖK'e gönderilecek 6 kişilik listeye girecek son iki aday kura ile belirlendi. Birer oy alan adaylardan Prof. Dr. Nurhayat Gülmez ile Prof. Dr. Şaban Maraşlı listeye eklendi.
Kars Kafkas Üniversitesi'nde 6 kişilik rektör adayı listesi YÖK'e gönderilecek. YÖK, belirlediği 3 adayın ismini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak. Cumhurbaşkanı Gül, YÖK'ün 3 kişilik aday listesinden Kafkas Üniversitesi için rektör atayacak.
2006 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde rektör adayı Prof. Dr. Cevdet Bozkuş 51 oyla birinci, Prof. Dr. Abamüslüm Güven de 20 oyla dördüncü seçilmişti. YÖK’ün ikinci sıradan gösterdiği Güven, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Rektör olarak atanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
5 Yorum