1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezi Davası'nda Tüm Sanıklar Beraat Etti
Kartal'da "Teslim Olmayacağız" Mitingi

Kartal'da "Teslim Olmayacağız" Mitingi

Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) çağrısıyla İstanbul Kartal'da Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının politikalarına karşı ‘Teslim Olmayacağız’ mitingi düzenledi.

A+A-

Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) çağrısıyla İstanbul Kartal'da Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının politikalarına karşı ‘Teslim Olmayacağız’ mitingi düzenledi.

Mitingde "Teslim olmayacağız", "OHAL kaldırılsın, KHK'lar durdurulsun", "Laikliği kazanacağız", "Demokratik siyaset engellenemez", "Özgür basın susturulamaz", "Tecavüz suçtur, meşrulaştırılamaz", "Başkanlığa hayır", "Siyasi tutsaklara özgürlük", "Halkların iradesi teslim alınamaz" yazılı ortak dövizler taşındı.

Evrensel’de yer alan habere göre, tutuklu HDP Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanlarının fotoğraflarının da olduğu dövizleri taşıyan kitle "Faşizme karşı omuz omuza", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Direne direne kazanacağız", "Özgür basın susturulamaz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Saray savaş, halklar barış istiyor", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarını attı.

Ortak açıklama: Biat etmeyeceğiz

Ortak açıklama Kürtçe ve Türkçe okundu. 

Açıklamanın Türkçesini Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek okudu.

Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

“7 Haziran seçim sonuçlarını yok sayan, milyonların iradesini tanımayan Saray ve AKP Hükümeti içeride ve dışarıda savaş yanlısı politikalarını devam ettiriyor.

“Suriye’de süren ve milyonlarca insanın göç etmesine, sayısız insanın ölümüne neden olan savaşın derinleşmesinden AKP Hükümeti sorumludur.

“Kürt illerinde kıyım ve yıkım politikalarını sürdüren AKP iktidarı şimdi de belediyelere atanan kayyumlarla halkın iradesini yok sayıyor.

“İktidarın 15 Temmuz darbe girişimini ‘Allahın bir lütfu’ olarak gördü ve muhalif kesimlerden kurtulmak için fırsat saydı.

“Darbe girişimi sonucu ilan edilen OHAL muhalif kesimleri susturmanın ve teslim almanın bir aracı oldu.

“Arka arkaya çıkarılan KHK’lerle, Gülen Cemaati ile mücadele adı altında, başta barış deklarasyonuna imza atan akademisyenler olmak üzere 100 bini aşkın emekçi kamudan tasfiye edildi, muhalif TV kanalı, radyolar, gazete ve dergiler kapatıldı, Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları cezaevine konuldu ve 370 muhalif dernek kapatıldı.

“Ancak biat etmiyoruz, etmeyeceğiz. Teslim olmadık, olmayacağız.

“Görünen köy kılavuz istemez: AKP ve MHP’nin oluşturmaya çalıştığı yeni milliyetçi cephe, emekçiler için bir yıkım olacaktır.

“Bütün bunlar olurken toplum tek sesli, yandaş medyanın kara propagandası aracılığıyla uyuşturulmaya; dindar ve kindar bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor.

“Dindar ve kindar nesil yetiştirme hevesiyle yetinemeyen iktidar, şimdi de çocuk evliklerini meşrulaştırmanın, tecavüzü aklayan ve kadını esaretin içine atacak yasal düzenlemeleri gece yarısı gündeme getirmiştir.

“İnanıyoruz ki; hevesleri yarım kalacak, başta kadınlar olmak üzere bu ülkenin emekçileri buna izin vermeyecekler.

“Bizler bu ülkenin işçi ve emekçileri, ezilen halkları, gençleri ve kadınları olarak; geleceğimizi asla teslim etmeyeceğiz, susmayacağız, teslim olmayacağız.

“Bu saldırıları püskürtmek ancak bütün emekçilerin ve ezilenlerin birlikte mücadelesi ile mümkündür. Hiçbir zulüm düzeni ilelebet süremez. İnanıyoruz ki, halkın birleşik mücadelesi bu karanlığı yenecektir."

Baş: Evde oturup birileri kurtarsın diye bekleyemeyiz

Birleşik Haziran Hareketi adına konuşan Erkan Baş ise şunları söyledi:

“Tarihi bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Sadece tarihe not düşmek için değil, bu iktidarı yıkacağız demek için buradayız.

“Biz buraya Türkiye halklarını birleştirmek için geldik. 'Kandırıldık' diyerek halkı kandırmaya çalışıyorlar, kanmıyoruz demek için buradayız.

“Farklı düşüncelere sahip olunmasına rağmen savaşa karanlığa, tek adam diktatörlüğüne götürmek istenen sürece engel olmak için bir araya geldik.

“Bugün adına FETÖ denen çetenin Amerikan maşası patron yanlısı halk düşmanı olduğunu söylediğimiz için iktidar bizi hedef seçmişti. Doğru bildiğimizi her yerde haykırmaya devam edeceğiz.

“BHH Gezi'den çıkarılan derslerle yoksul ama onurlu insanların artık yeter sesini duyurmak için yola çıktı.

“Kopkoyu bir karanlıktan geçiyoruz bu karanlık sürece ancak ve ancak emekçi halklarımız son verecek. İktidar eliyle sürdürülen yıkım politikalarının karşısında duruyoruz.

“Laiklik ekmek kadar su kadar önemlidir. Temsilcileri cezaevine atılan Kürt halkının sesini duymak zorundayız. Laiklik için sokağa dökülen düşünceleri için gözaltına alınan gazetecilerin de sesini duymaktayız.

“Evimizde oturup birilerinin bizi kurtarmasını bekleyemeyiz. Ülkenin bütün halklarının iktidara el koymasından başka bir kurtuluş yoktur. Bedeli ne olursa olsun geri adım atmayacak teslim olmayacağız.”

Erbaş: HDP olarak Meclis'te daha etkin olacağız

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilinin tutuklanmasının ardından parlamentodaki komisyonlarda ve genel kurul toplantılarında yer almama kararı aldık.

"Birkaç gündür çok yoğun toplantılar yaptık. Başta partimizdeki bileşenler olmak üzere tüm kurumlarımızla yoğun toplantılar yapıldı.

“Tecavüzcüleri aklayan yasa tartışmalarını hep beraber gördük. HDP olsaydı bu kadar kolay tartışılır mıydı bu yasa.

“Bu yeni durumdan sonra parlamentolardaki çalışmalarda daha fazla daha etkin şekilde yer alma kararı verildi. Bunu buradan açıklıyoruz.

“HDP sadece parlamentoda siyaset yapan bir parti değildir. Alanlarda da meydanlarda da yer alan partidir.

“Parlamentoyu bu hırsızlara bırakmak doğru olmazdı.

“Ülke tarihi çoğulcu bir yapıdır, farklılıklarımızla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.

“Eş başkanlarımız tutuklanmadan önce pek çok gazete tv radyo kapatıldı. Özgür Gündem’i kapatanlar Cumhuriyet’e de el attı. Bütün muhalif kesimlere karşı saldırıların arttığı bir dönemdeyiz.

“OHAL şartlarında referandum yapılamaz fakat anlaşılıyor ki OHAL şartlarında yeni bir düzen getirecekler. AKP’ye karşı hepimizin kendisini gözden geçirmesi ve birlikte hareket etme şartlarını zorlaması gerekir.

“O yüzden parti olarak laik demokratik eşit yurttaşlıktan kadın özgürlüğünden yana ekoloji mücadelesi veren tüm demokratik güçlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz.

“Yerelde işbirliği ve güçbirliği yapmazsak merkezlerden konuşulanlar hayata geçmiyor. Bu nedenle bu miting İstanbul’da yeni bir düzenin başlangıcı olabilir. “Yarından itibaren tüm sokaklarda eylemlerde güçbirliği yapalım. Bu şekilde kötü gidişi durdurabiliriz.”

Mitinge katılanlar

78’liler Girişimi, BEKSAV, Çağrı Dergisi, Demokratik Alevi Derneği, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Çerkes Kongresi, Demokratik Halklar Köprüsü, Demokratik Hukukçular Platformu, Demokratik İslam Kongresi (DİK), Demokratik Pomak Hareketi, Devrimci Dostluk Kültür Derneği, Devrimci Parti (DP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Doğu-Güney doğu Derneği Federasyonu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Engelliler Derneği, Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Gökkuşağı Kadın Derneği, Hevi LGBTİ, İstanbul LGBTİ, İşçi Sözü, İşçilerin Sesi, Kaldıraç, KAOS GL, Kızıl Dayanışma, Konfederalîzma Ked A Demokratîk (KON-KED), Küresel Eylem Grubu (KEG), Munzur Koruma Kurulu, Nor Zartonk, Partizan, Politika Gazetesi, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Süryani Topluluğu, Toplum Ve Kuram-Lêkolîn Û Xebatên Kurdî, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖP-G), Tüm-Köy-Sen, Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi (YSGP),  Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Emek Partisi (EMEP), Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Kültür Derneği (AKD), TMMOB İKK, KESK Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, Alevi Federasyonu, Acıbadem Dayanışması, Kadın Partisi, Validebağ Savunması, Tekstil Sen, Limter İş, Karadeniz İsyandadır Platformu, Kadıköy Kent Dayanışması, Kuzey Ormanları Savunması, Kolektif Yaşam İnisiyatifi, Suruç Yaralıları ve Tanıkları Platformu, Gezi Gazileri Platformu, Projeniz Değiliz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Maltepe Forumu, Kozyatağı Dayanışması, Direniş Forumu, Yoğurtçu Parkı Formu, Teori Politika, İşçi Sözü, İşçilerin Sesi, Cam Keramik İş, Çağrı, Adalar Savunması, Velider, Çekmeköy Dayanışması, Demokrat Ordulular Derneği, Divriği Kültür Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Sokak Kültür Derneği, HDK, HDP İstanbul İl Örgütü, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), EMEP, EHP, Halkevleri, SGDF, Kaldıraç, EÖÇ, PDD, KÖZ, İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, SEP, Başlangıç, Umut-Sen, DevGüç, Dev-Lis, Emek Gençliği, DHF.

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da mitinge katıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.