1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Kışla Binası’nda Restorasyon Çalışmaları
Karsta Okul Polisi Projesi ÖNLEMLERİ

Kars'ta Okul Polisi Projesi ÖNLEMLERİ

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün, 'Okul Polisi' projesi kapsamında, eğitim öğretime başlayan tüm okullarda gerekli güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün, "Okul Polisi" projesi kapsamında, eğitim öğretime başlayan tüm okullarda gerekli güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalan protokole göre, Kars'ta okul çevrelerinde düzenli olarak asayiş uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Çocuk ve gençlerin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için aralıksız hizmet verdiklerini belirten Aydemir, "Mevcut protokol gereği, okul çevrelerinde huzuru, güvenliği sağlamak, bu hizmetlere ilişkin önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerini almak için bu yıl da çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Her okuldan bir amir ve iki polis memurunun sorumlu olduğunu ifade eden Aydemir, amirlerin okul idarecileriyle iletişim halinde olduklarını belirtti.

Güvenlikle ilgili sorunlara çözüm için okul yöneticileriyle birlikte çözüm ürettiklerini belirten Aydemir, şunları kaydetti:

"Bazı önem arz eden okullara ekipler de görevlendirdik. Kars merkezde 39 ilköğretim ve lise var. Bu oklulardan bazılarına birden fazla ekip de koyduğumuz oluyor. Okulların giriş-çıkış saatlerinde 20 okulumuzun önünde resmi ya da sivil ekiplerimiz görev yapacak. Bu personelimiz, okul önlerinde bekleyen, okulla ilgisi olmayan, öğretmen ve öğrencileri çeşitli şekillerde rahatsız eden şahıslarla ilgili olarak uygulamalar yapmak üzere görevlidir. Ayrıca okul bahçesi, içerisi ve çevresinde meydana gelebilecek olaylara da anında müdahale etmek için görevlerini sürdürecekler."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.