1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta ‘Nöbetçi Fırın’ Dönemi Başlıyor
Kars’ta ‘Nöbetçi Fırın’ Dönemi Başlıyor

Kars’ta ‘Nöbetçi Fırın’ Dönemi Başlıyor

Kars'ta hafta sonları fırıncıların ekmek çıkarmama dönemi sona erdi.

A+A-

Kars'ta hafta sonları fırıncıların ekmek çıkarmama dönemi sona erdi. Bundan sonra Pazar günleri de vatandaşlar evlerinde artık sıcak ekmek yiyebilecek.

Vali Türker Öksüz, Karslıların şikayetlerine duyarsız kalmayarak Pazar günü sıcak ekmek çıkması için gerekli görüşmeleri yaparak sorunu çözdü.

Kars'ta fırıncı esnafı tarafından Pazar günleri ekmek çıkarılmaması uygulamasına karşı çeşitli yakınma ve şikayetler, kamuoyu ve basın-yayın organlarında dile getirilmesi, BİMER, CİMER ve dilekçe yolu ile de daha önceki dönemlerde bu talep ve şikayetler Kars Valiliğine iletilmişti.

Söz konusu istek ve şikayetler üzerine, Kars Valisi Türker Öksüz, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı ve Kars Fırıncılar Odası Başkanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler neticesinde; Kars'ta 23.12.2018 Pazar günüden itibaren nöbetçi fırın uygulamasına geçilmesi konusunda Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı ve Kars Fırıncılar Oda Başkanlığı ile fikir birliğine varıldı.

Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Nöbetçi fırın uygulamasında ilk etapta 4 adet nöbetçi fırın tarafından Pazar günleri taze ekmek çıkarılacak" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.