Kars’ta Kızılay Haftası Etkinlikleri

Kars’ta Kızılay Haftası Etkinlikleri

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Kızılay Haftası” nedeniyle Kars’ta bir takım etkinlikler düzenlendi.

A+A-

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Kızılay Haftası” nedeniyle Kars’ta bir takım etkinlikler düzenlendi.

Kars Kızılay Şube Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, öğrencilere Kızılay’ın önemi ve insani yardım konuları anlatılıyor.

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı Eğitim Yönetimi Bölümü tarafından 3 farklı versiyonda farklı yaş gurupları için hazırlanan Türk Kızılayı sunumlarının, Kars’taki öğrencilere gösterildiğini söyledi.

Başkan Dallı, İlkokul 1-4 sınıf öğrencileri için "Gizemli Macera" ve “Temel İlkeler Serüveni” adlı animasyon çizgi filmlerin öğrencilere izletildiğini ve çizgi filmlerin öğrencilere izletilmesinden sonra, soru cevap şeklinde çocuklara Kızılay’ın anlatıldığını belirtti.

Öğrencilerin yaşlarının da göz önüne alınarak öğrencilerin projelere verecekleri desteğin önemi üzerinde durulduğunu da ifade eden Dallı, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile lise öğrencileri için hazırlanan video gösterimi ile de Kızılay’ın tarihçesi ve faaliyetlerinin anlatıldığını kaydetti.

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, ayrıca projeye destek veren Kars Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenlere teşekkür etti.

Dallı, Türk Kızılay’ının insani yardım konularında din, dil, ırk, ayrımı gözetmeksizin 137 ülkede yardıma muhtaç insanlara el uzatan bir kuruluş olduğunu da belirterek, Kızılay’ın 148 yıldır sürdürülen hizmetler ile mazlumlara umut olarak en çetin şartlarda bile farklı kıtalara hizmet götürdüğüne dikkat çektti.

Hafta boyunca Kızılay Kars Kan Alma Birimi tarafından kan bağışlarının kabul edildiğini de hatırlatan Dallı, kurulduğu günden bu yana insanlığın ortak değerlerine taraf olan ve Türk halkının merhametini hiçbir ayrım gözetmeksizin taşıyan, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü sahibi Türk Kızılay’ının, 148 yıl önce 11 Haziran 1868’de kurulduğuna vurgu yaptı.

Kızılay Haftası ile Kızılaycılık kültürünün yaygınlaştırılması ve toplumun Türk Kızılay’ına desteğinin artırılmasının amaçlandığını açıklayan Dallı, Türk Kızılay’ının faaliyetlerinin ülkenin ve dünyanın her köşesinde tanıtımının yapılarak, toplumda farkındalık yaratılmasının önem arz ettiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.