1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Vali Doğan, Çıldır Gölü’nde Atlı Kızakla Gezdi
Kars'ta Kar ve Tipi Ulaşımda Aksamalara Neden Oldu

Kars'ta Kar ve Tipi Ulaşımda Aksamalara Neden Oldu

Kars'ta aralıklı etkili olan kar yağışı akşam üstü etkisini artırdı.

A+A-

Kars'ta kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.

Kars'ta aralıklı etkili olan kar yağışı akşam üstü etkisini artırdı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars ve bölgede akşam etkili olan yoğun kar nedeniyle Kars-Erzurum, Kars-Ardahan ve Kars-Iğdır kara yolunda da yoğun tipi nedeniyle ulaşım kontrollü ve güçlükle sağlanıyor.

Bölgede ekipler, yolları  açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

..haberin uzantısı

Kars’ta kar yağışı ve tipiden 69 köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezinde araçlar kara gömüldü.

Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısında bulunduğu Kars'ta kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

69 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPADI

Kar yağışı ve tipiden dolayı Kars genelinde 69 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kars'ta kar yağışı ve tipiden merkeze bağlı 4 köy, Akyaka'da 3, Arpaçay'da 14, Digor'da 7,Sarıkamış'ta 18, Selim'de 15 ve Susuz'da 8 olmak üzere toplam 69 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarını bölgede etkili olan tipi zaman zaman aksatırken, kar yağışının aralıklarla devam edeceği kaydedildi.

..ilgili haber

METEOROLOJİ'DEN YOĞUN KAR UYARISI

Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 26 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile Ege'nin kuzey, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu, İç Anadolu'nun doğu kesimleri ile Eskişehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Hakkari, Şırnak ve Siirt ile Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yoğun kar yağışı beklenen Bolu, Hakkari ve Şırnak için "turuncu", Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için "sarı kod" uyarıda bulunuldu.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren azalacağı ülke genelinde mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler