1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Valilik 'Yaşlı Kadın'a Yardım Edecek
Kars’ta 'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği' Eğitimi

Kars’ta 'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği' Eğitimi

Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Eğitimi” verildi.

A+A-

Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Eğitimi” verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde görev yapan personellere Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Psikolog Sacide Kılıç, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Düzenlenen eğitim; Kars İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Serhat Karakaya, İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Nursel Karakurt, 112 Acil Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Onur Korkmaz, Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Ünsal Rıfkı Ata Öztürk ve personeller katıldı.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Merkez birimleri ile Bağlı Kuruluşlara ve taşra teşkilatları bünyesinde KEFE birimi oluşturulması veya bir birime bu konuda görev verilmesi sağlandı.

Genelgeye göre Bakanlığımız merkez ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarında görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitim programlarında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFE) konusuna yer verilmesi gerekmektedir.

İlgili hizmet içi eğitimi verecek personeli yetiştirmek üzere 9-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Çalışma Hayatında Kadın Erkek fırsat Eşitliği Eğitici Eğitimi düzenlendi. Eğitimin verimliliği açısından öncelikle sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, psikolog, hekim ve hemşire unvanıyla görev yapan personelin katılması sağlandı. Eğitime merkez teşkilatı birimleri ve illerden toplam 210 personel katıldı.

Eğitici Eğitimine katılan personel, KEFE birimleri ve eğitim birimlerinin Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan tüm personele yönelik olarak düzenleyeceği KEFE konulu hizmetiçi eğitimlerde görev alacak.

Kars’ta 'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği' Eğitimi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.