1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da Dağ Keçileri Avcıların Kurbanı Oluyor
Kars'ta 'Cumhuriyet ve Kurtuluş’ Kutlamaları

Kars'ta 'Cumhuriyet ve Kurtuluş’ Kutlamaları

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 100’üncü yılı, yurt genelinde olduğu gibi Kars ve bölge de törenlerle kutlanıyor.

A+A-

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 100'üncü yılı, yurt genelinde olduğu gibi Kars ve bölge de törenlerle kutlanıyor.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Kars Valisi Ziya Polat ve protokol üyeleri tarafından çelenk konuldu. 

bayram-001.jpeg

Çelenk sunumun ardından etkinlik sona erdi. 

Kutlama etkinlikleri çeşitli programlarla devam edecek.

…haberin uzantısı

KARS’TA CUMHURİYET COŞKUSU

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlanıyor. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Protokolün tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar daha sonra tören alanında devam etti.

Kars milletvekilleri Adem Çalkın ile İnan Akgün Alp’in de katıldığı törenlerin açılış konuşmasını Kars Valisi, Belediye kayyumu Ziya Polat yaptı. 

Polat, "Bugün tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 7 düvele gösterdiği göğsünü siper ederek kurduğu gözümüzün nuru Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü. Eşsiz bir bağımsızlık mücadelesinin kazanımı olan Cumhuriyetimizin milletimizin birliği, şanlı tarihimizden aldığımız güç, hedeflerimize olan inanç ve kararlılık ile 100'üncü yılımızı bitirerek yeni yüzyılımıza, 'Türkiye Yüzyılı'na giriyoruz. Bu anlamlı gün vesilesi ile öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Yüce milletimizin bu haklı onur ve gurur gününde en büyük bayramımızı sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

bayram.jpeg

AK Parti Kars milletvekili Adem Çalkın, CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp ile diğer ilgililerin de katıldığı etkinlikte resmî törenler, öğrencilerin şiir okuması, müzik sunumu, öğrencilerin folklor gösteri ve resmigeçit töreniyle son buldu.

..ilgili haber

KARS'IN KURTULUŞ BAYRAMI

Kars'ın kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ekim Kars'ın kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Hükümet Konağı ile Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Anıtı önünde törenler düzenlendi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'ta ki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtı ile Tren Garı önündeki parkta bulunan Kazım Karabekir anıtına eş zamanlı çelenk konulmasıyla başladı. 

Kurtuluş bayramı törenlerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kars Valisi Ziya Polat yaptı.

Konuşmaların ardından kurtuluşun simgesi olan bayrak, Vali Ziya Polat'a hediye edilirken; program Erzurum'dan gelen mehteran takımının gösterisi ve yerel sanatçıların müzik dinletisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.