Kars'ta Caddeler Buz Pistine Döndü

Kars'ta Caddeler Buz Pistine Döndü

Kars’ta etkili olan kısa süreli kar yağışı günlük yaşamı adeta felç etti.

A+A-

Kars’ta etkili olan kısa süreli kar yağışı günlük yaşamı adeta felç etti. Bir çok araç rampada kaldı, sürücülerin imdadına vatandaşlar yetişti. Kara hazırlıksız yakalananlar ise rüzgarın da etkisiyle kaldırımlarda güçlükle yürüyebildi.

Rüzgar eşliğinde yağan kar; hem görüş mesafesini düşürdü, hem de yollarda anında buzlanmalara neden oldu. Kent merkezinde buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, kar sürprizine hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise yazlık ayakkabılarla beyaz zeminde ilginç görüntüler oluşturdu.

Tipi nedeniyle caddelerde geri geri ilerlemeye çalışan minikler, buzlu yolda santim santim ilerleyen ve kayan araçlar, “Mart ayının dert ayı” olduğunu unutanlara bu görüntülerle tekrar hatırlattı. Kentin bazı noktalarında kaygan zeminlerde badanaj ederek uzun kuyruklar oluşturan araçlara çevredeki vatandaşlar sırasıyla iterek yardım etti.

buz-kar-kars-(2).jpgbuz-kar-kars-(5).jpgbuz-kar-kars-(8).jpg

Vatandaşlar, Mart ayında yeniden kışın yüzünü gösterdiğini söyleyerek, alışık oldukları bu manzaranın sürpriz olmadığını fakat bir an olsun yalancı baharın geldiğine inandıklarını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.